andriu Napisano 19 Listopad 2009 Autor Napisano 19 Listopad 2009 Witam mam kilka wskaźników wychylowych dzialają na 9V i 12 VCzy da rade podłączyć taki wskaźnik aby pokazywał Rozmiar znalezionego fanta lub głębokość zalegania ?
andriu Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 Odpowiedź już uzyskałem ale ten wskaźnik jaki ma byc ma mieć jakieś parametry czy byle jaki ?
madmax78 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Najlepiej taki, który mierzy napięcie zmienne(AC) albo decybele.(dB) Dobry będzie taki wskaźnik z najtańszego miernika wychyłowego, SUNWA ..czy jakoś tak.
andriu Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Napisano 15 Grudzień 2009 a do ilu v ma być ten wskaźnik dodaje że jabelek bedzie dzialal na 12 v
madmax78 Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 Jeżeli podczepisz wskaźnik pomiędzy masę a 1 pin US 4 (zalecane), to napięcie będzie chyba nie większe niż 5 V (jeżeli dobrze pamiętam)Wskaźnik możesz dać, taki, jak polecałem wcześniej.Ma szeroki zakres i konieczne będzie ograniczenie napięcia za pomocą potencjometru.
andriu Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Napisano 15 Grudzień 2009 Tak tam bym chciał go podczepić najłatwiej bedzie mi zdobyć taki który mierzy napiecie zmiene AC czyli jak kupie do 10 v 15v lub do 5v bedzie ok ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.