LuWo Napisano 16 Listopad 2009 Autor Napisano 16 Listopad 2009 Witam szanownych kolegów.Od 4 miesięcy jestem bardzo szczęśliwym posiadaczem owej wykrywki. Bardzo go sobie cenię.Nastawiam się głównie na monetki, jakąś kolorową militarkę, co tam wpadnie kolorowego. Na pola ustawiam wykrywacz:tryb GEB DISC AUTO TRAC onDyskryminacja: 4-6SIGNAL BALANCE- między 13 a 15 godzinąTUNER- PReszta ustawień to dowolnie bo nie mają znaczenia. I tu moje pytanie: jak ustawiacie wykrywacz na militarkę leśną (chodzi mi o żelastwo oprócz urwiłapek itp.) grubsze żelastwo. Ja, jak chodzę po lasach używam albo GEB DISC z dyskryminacją 3-4 lub GEB NORM, ale wyposażonego w MULTITONE ID. Kopie się odłamki nawet małe.I tu moja proźba- jakie nastawki zastosowac i tryb aby te kopanie było jak najgłębsze i wmiarę komfortowe (eliminacja chociarzby odłamków)Czekam na pomoc i pozdrawiam!
ulriś_von_der_śmigło Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 WitajDużo na temat wykrywaczy w5900/6000 jest na forum Proscan'a, a testy tych wykrywek są w Odkrywcy nr 5/2009.Z tych źródeł sporo możesz się dowiedzieć o swoim wykrywaczu.Odpowiadając na ... I tu moja proźba-jakie nastawki zastosowac i tryb aby te kopanie było jak najgłębsze i wmiarę komfortowe (eliminacja chociarzby odłamków)"... zacytuję fragment z testów w Odkrywcy ... Poszukując większych obiektów, tak czy owak, warto unieść sondę kilka, kilkanaście cm nad ziemią. Nie tylko ograniczy to wpływ gruntu, ale także zmniejszy ilość sygnałów od przypowierzchniowych śmieci."... pozdrawiam, ulriś
LuWo Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 Dzięki za odpowiedź, jednak chodzi mi o przedstawienie techniki (czy wysoko czy nisko) i jakie nastawki.panowie proszę o pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.