MarekRybnik Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 HEj szukam osob ktore maja sprzet do poszukiwan.Chetnie dolacze.Interesuja mnie okolice Rybnika Raciborza i okolic.Pozdrawiam.
thermit Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Jestem też chetny na wspólne wykopki 13245098Pozdrawiam
saint_p Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 Mam na stanie BH Discovery 3300, chętnie dołączę się gg 21388 06
saint_p Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 Jakaś reakcja ??Wybieramy się jak zima odpuści??jest taka miejscówka do eksploracji, mówi o niej legenda :Zapadłe zamczysko Wśród lasów otaczających Rudy znajduje się wzgórze. Na nim stał przed wiekami ponury zamek. Mieszkał w nim rycerz, rabuś wraz ze swymi kamratami.Do ich zajęć należały napady, biesiady i hulanki. Po każdej wyprawie przywozili na zamek uprowadzone z okolicznych wsi dziewczęta, którymi zabawiano się i które najczęściej traciły tam życie.Kiedyś w czasie trwania jednej z takich hulanek, rozszalała się straszna burza. Pioruny uderzały raz po raz, a deszcz lał strumieniami. Pod wpływem powtarzających się uderzeń piorunów, zamek rozpadł się. Pod jego gruzami zginęli wszyscy rozbójnicy i ich niewinne ofiary.Miejsce to omijano odtąd z daleka przekazując wieść z pokolenia na pokolenie, że złe siły mają je w swej mocy. Na starych niemieckich mapach jest to miejsce dość dokładnie zaznaczonePozdrawiam
bartols Napisano 16 Grudzień 2009 Napisano 16 Grudzień 2009 saint_p - to chcesz znaleźć szczątki tych rabusiów czy tych dziewcząt?
leon_rybnik Napisano 18 Grudzień 2009 Napisano 18 Grudzień 2009 E tam zaraz szczątki dziewcząt, nielepiej całe dziewczęta i najlepiej chętne ? :) Pokopać zawsze można, ale niech śnieg zginie...
saint_p Napisano 26 Grudzień 2009 Napisano 26 Grudzień 2009 Na co mi szczątki dziewcząt ?? Rabusiów też nie chętnie przywitam, chodzi o samą istotę odnalezienia miejsca, przygodę, i jakieś fanty. Czekam do wiosny ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.