saint_p Napisano 2 Listopad 2009 Autor Napisano 2 Listopad 2009 Witam, w sobotę przechadzałem się po lasku niedaleko Tyńca nad Ślęzą, przy drodze Tyniec-Jordanów. Trafiłem tam na pozostałość po jakimś tunelu-ziemiance, całość zagłębiona w ziemi na jakieś 1,5m, sklepienie się zapadło, pozostał tylko mały kawałek. Całość budowli wykonana była z ciosów kamiennych. Obok tego unelu" znajdowała się pozostałość po jakimś wykopie, który się zapadł, została tam drabina drewniana, obecnie wystają tylko trzy pierwsze szczeble, widać ktoś czegoś szukał. Czy ktoś z kolegów wie coś na ten temat, co to zazabudowania i o czego służyły??, W najbliższym czasie wybiorę się tam z aparatem i popstrykam kilka fotek.Dla zainteresowanych podaję namiar tego miejsca 50.881099,16.915995 - wystarczy wklepać w goglowych mapach.Pozdrawiam
saint_p Napisano 17 Listopad 2009 Autor Napisano 17 Listopad 2009 Tak jak pisałem, wybrałem się z aparatem, trochę było już ciemno ale fotki pokazują to co najważniejsze.I ponawiam pytanie czy ktoś coś słyszał o tym miejscu ?? www.panoramio.com/photo/28932193www.panoramio.com/photo/28932186
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.