Skocz do zawartości

Wzgórza Gilowskie

tr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, ma ktoś z Was jakąś wiedzę na temat bitwy która się rozegrała na tytułowych wzgórzach pod dzierżoniowem w 1762r? Mam plan bitwy, ale interesuje mnie czy ktoś już sprawdzał miejsce no i efekty, jak można oczywiście.pozdro
  • 9 months later...
Napisano

Siema, Od 5 lat badam tamtą okolicę. Znalazłem tam swego czasu dużą liczbę okopów pruskich wzdłuż lini kolejowej przy kamieniołomie. Całość zbadałem garrettem 250, w lesie czysto natomiast między umocnieniami coś leży poniżej 30,40cm. Chcę rozbić się tam pod namiotem i ze sprzętem wojskowym jak znikną insekty i przeeksplorować całe lewe zbocze zanim pochłonie je kamieniołom. Jak coś jestem otwarty na współpracę zwłaszcza że będzie się troche trzeba namachać szpadelkiem. Pozrawiam

• 1 year later...
Napisano
Teraz juz wiem kto tam tyle dziur pokopał bylem tam kilka dni tem i troche fantów wyszło głównie kule muszkietowe i odłamki od kul armatnich. Lasy sa juz przeryte przez kopaczy a pla zasmiecone na polu pod zboczem znalazlem urzadzenie celownicze do armaty, w sumie to słabo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie