Mruk Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 WitamMam pytanie czy na Mazowszu(najlepiej blisko Warszawy) jest jakaś jednostka desantowo-szturmowa lub specjalna(oprócz GROMu i Kawalerii Powietrznej z Tomaszowa)? PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 lub rozpoznawcze*PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topemo Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Witam.Może troche Ci pomoge: http://www.jednostki-wojskowe.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=26Smacznego.A tak btw po co Ci takie informacje? Pchasz sie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stiv Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Kilka ciekawych jednostek jest ;)ale napisz konkretnie co cię interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 24 Październik 2009 Autor Share Napisano 24 Październik 2009 interesuje mnie desant, rozpoznanie itp rzeczy? czemu mnie interesuje? tak będe próbował się tam dostać:) Dzięki za odpPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 24 Październik 2009 Autor Share Napisano 24 Październik 2009 interesuje mnie desant, rozpoznanie itp rzeczy?" bez znaku zapytania miałobyć:)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Proponuje Oddział Specjalny ŻW z Mińska Mazowieckiego (lub Warszawy-ale tam duzo trudniej). Jeśli masz odsłużoną zetke" (warunek) to próbuj do Lublińca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 właśnie o to chodzi że zetki" nie mam:( o Lublińcu myślałem, ale to mnie kładzie, a jakbym skończył jakąś podoficerkę? To mógłbym omijając zetkę"(ktorej i tak nie będe mógł odbywać) starać się do Lublińca?PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dargen Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Kiedyś kompania rozpoznawcza była w Wesołej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 kiedyś to było kiedyś niestety:) słyszałem o jakiejś jednostce rozpoznawczej z Siedlec, ale wydaję mi się że to rozpoznanie zmechanizowane na motorach itpPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stiv Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Akms wcześniej już napisał a ja potwierdzam i polecam OS ŻW Mińsk Maz. trochę czasu tam spędziłem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/1_Siedlecki_Batalion_Rozpoznawczymówiłem o tej jednostce, może ktoś coś więcej o niej powiedzieć? Dzięki, ale jakoś do ŻW mnie nie ciągnie hehe;)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 nie wiem jak to fachowo nazwać, ale interesuje mnie jakaś jednostka w której skacze ze spadochronem na teren wroga, zbieram informacje o danym obiekcie, a potem na obiekt uderza grupa szturmowa, dla której zbierało się informacje:) Coś takiego:) PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stiv Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Mruku przepraszam za nie dyskretne pytanie ile ty chłopaku masz lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 Tyle ile trzeba:) wybaczcie ale nie umiem inaczej tego opisaćPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Mruk, jak nie masz zetki" to może być lipa :( Zresztą, poza Lublińcem, nie ma jednostki lądowej o charakterze typowo dywersyjnym (nawet GROM nie ma takiego charakteru). Zwykłe rozpoznanie (dywizyjne lub niższego szczebla) to obecnie sztuka dla sztuki, a co do skoków spad. w obecnych realiach armii, to słyszałem od ziomków, że nawet w 6BDSz są z tym kłopoty (kryzys,kryzys, kryzys). Z praktyki i doświadczenia: odłóż marzenia na półkę i patrz na to, co jest w Twoim zasięgu. Jak będziesz juz w słuzbie, to wtedy możesz startować do JW4101.Ps.Wciąż polecam OSŻW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 26 Październik 2009 Autor Share Napisano 26 Październik 2009 aha, no nic dzięki, więc najpierw trzeba skończyć PDF, a potem startować:)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komandos90 Napisano 8 Listopad 2009 Share Napisano 8 Listopad 2009 a nie myślałeś o Kawalerii Powietrznej z Tomaszowa, czy 6BDSZ z Krakowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 8 Listopad 2009 Autor Share Napisano 8 Listopad 2009 napisałem w 1 poście, o służbie tam nie myślałem, ale czemu nie:) PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 8 Listopad 2009 Share Napisano 8 Listopad 2009 W sumie to pominąłem najważniejszą kwestię: poza 4101 (selekcja), wszędzie indziej ciężko dostać się bez układu. Do zwykłych zająców" nie chcą brać teraz na kontrakt, a do desantowych to już w ogóle dramat. Mruk, najpierw się dowiedz, gdzie są wolne etaty, bo Twoje marzenia mogą się szybko rozwiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topemo Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 Mruku.Powiem tak. Na dzien dzisiejszy rozwiazuja okolo 60 jednostek, gdzies trzeba bedzie upchac zielonych wiec na znalezienie etatu w ulubionej, wyszukanej, czy jakiej tam jednostce zapomnij. Chyba ze masz wuja w sztabie genialnym. Jedna z lepszych jednostek rozpoznawczych tj 1025 Szczecin obracaja w perzyne, sad but true. Wracajac do twojego opisu jednostki, ie wiem jak to fachowo nazwać, ale interesuje mnie jakaś jednostka w której skacze ze spadochronem na teren wroga, zbieram informacje o danym obiekcie, a potem na obiekt uderza grupa szturmowa, dla której zbierało się informacje:) Coś takiego:)" lepiej nie wyskakuj z takim czyms gdziekolwiek bedziesz sie staral o prace :) hehe. Jezeli moge ci poradzic cokolwiek, nie pokazuj swojego entuzjazmu na zadnych komisjach lekarskich, podziekuja ci zanim jeszcze zaczniesz porzadnie sie badac, rambo to oni nie potrzebuja.Co ci zostaje?Skoki ze spadochronem:GROM - odpadasz1PSK - na dzien dzisiejszy odpadasz, na jutrzejszy tez.6BDSZ - nie wiem ale pewnie etaty maja pelne, nigdy jakos doglebnie nie interesowala mnie piechota na spadochronach :PKawaleria - nie mam pojecia twoj powstal za czasow gdy juz raczej mnie ta tematyka przestawala interesowac.zbieram informacje o danym obiekcie"samodzielne bataliony rozpoznawcze przy sztabach dywizji na dzien dzisiejszy umieraja i pewnie zdechna.zostaja kompanie rozpoznawcze w brygadach (poziom szkolenia zatrzymal sie tam baaardzo dawno)a potem na obiekt uderza grupa szturmowa"Dlugo by trzeba tutaj dywagowac na temat tego kto na co i gdzie uderza, przykladowo piechota dzisiaj tez uderza, biegnac za BWPem w tumanie kurzu z patriotycznym okrzykiem na ustach URAAA!!!! i nie ma sie co smiac taka jest smutna prawda :P Jezeli chodzi ci o sytuacje typu, zasadzka, najscie, przechwycenie dokumentacji, zaciaganie jezyka i takie tam inne cuda wianki to pozostaje to co opisalem wyzej. Nie masz szans.Suma sumarum?Nie wiem jka z toba jest. Idz na studia, wybierz jakis fajny kierunek. Bezpieczenstwo Narodowe czy cokolwiek co bedzie cie chociaz troche interesowalo. Podnies swoja wiedze, rob kursy, pletwy, skoki, wspinaczka, ratownictwo..I zmieniaj ten kraj na leszpe :) zostan premierem albo jeszcze lepiej ministrem MONu Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.