pika Napisano 20 Październik 2009 Autor Napisano 20 Październik 2009 Czy ktos był w Kijowie na giełdzie staroci? kiedy sie odbywa? itp
R51 Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 1) Nivki (stacja metra i dzielnica ta sama nazwa)- co niedzielę bazarek głównie militaria 2) raz w miesiącu w budynkach World Expo- największa giełda staroci na Ukrainie. 3)Także w parku zwycięstwa (obok stacji metra Darnica o ile mnie pamięć nie myli także co niedzielę targ staroci).Ceny większości przedmiotów niemieckich wyższe lub równe polskim (chyba że coś akurat wyszperali w magazynach po Armii Czerwonej), niedoceniane Polonica, choć sporo handlarzy wie ile wziąć za pułkówkę. Polecam kupowanie rusczyzny z II WŚ bo tania i ogólnodostępna.Pozdrawiam i życzę miłego zwiedzania tego przepięknego miasta
rusal007 Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 A moze troszke rozszerze pytanie i zapytam o lwów?? Gdzie mozna sie udac na giełde/bazarek ?? Słyszalem kiedys i stadionie Torpedo ale nikt nigdy nie udzielił mi szerszych info.Pozdrawiam.
rusal007 Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 A moze troszke rozszerze pytanie i zapytam o lwów?? Gdzie mozna sie udac na giełde/bazarek ?? Słyszalem kiedys i stadionie Torpedo ale nikt nigdy nie udzielił mi szerszych info.Pozdrawiam.
pika Napisano 21 Październik 2009 Autor Napisano 21 Październik 2009 Dzieki R51 za info,ta najwieksza w World Expo raz w miesiącu ,ale kiedy? masz moze jakis jesienny terminarz?
ja20 Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 A ja mam pytanie jak jest z przewozem tego przez granice?Czy nie robią problemów przy próbie wywozu 2 wojennych fantów, są na to jakieś przepisy??
festung. Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Na granicy jak zobacza ukrainscy pogranicznicy to mozesz mieć problemy ale te problemy powinny sie skonczyć na 20-50$ w najgorszym przypadku zabiora ci towar,no zależy co masz.Znajomy zabulił za talerzyk kantynowy 20$.A nasi celnicy jak znajdą coś ze swastą to też ci mogą zrobić problem ale to wszystko zależy co bedziesz miał.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.