Skocz do zawartości

Giełda w Kijowie

pika

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1) Nivki (stacja metra i dzielnica ta sama nazwa)- co niedzielę bazarek głównie militaria

2) raz w miesiącu w budynkach World Expo- największa giełda staroci na Ukrainie.

3)Także w parku zwycięstwa (obok stacji metra Darnica o ile mnie pamięć nie myli także co niedzielę targ staroci).
Ceny większości przedmiotów niemieckich wyższe lub równe polskim (chyba że coś akurat wyszperali w magazynach po Armii Czerwonej), niedoceniane Polonica, choć sporo handlarzy wie ile wziąć za pułkówkę. Polecam kupowanie rusczyzny z II WŚ bo tania i ogólnodostępna.

Pozdrawiam i życzę miłego zwiedzania tego przepięknego miasta
Napisano
A moze troszke rozszerze pytanie i zapytam o lwów?? Gdzie mozna sie udac na giełde/bazarek ?? Słyszalem kiedys i stadionie Torpedo ale nikt nigdy nie udzielił mi szerszych info.

Pozdrawiam.
Napisano
A moze troszke rozszerze pytanie i zapytam o lwów?? Gdzie mozna sie udac na giełde/bazarek ?? Słyszalem kiedys i stadionie Torpedo ale nikt nigdy nie udzielił mi szerszych info.

Pozdrawiam.
Napisano
A ja mam pytanie jak jest z przewozem tego przez granice?Czy nie robią problemów przy próbie wywozu 2 wojennych fantów, są na to jakieś przepisy??
Napisano
Na granicy jak zobacza ukrainscy pogranicznicy to mozesz mieć problemy ale te problemy powinny sie skonczyć na 20-50$ w najgorszym przypadku zabiora ci towar,no zależy co masz.
Znajomy zabulił za talerzyk kantynowy 20$.
A nasi celnicy jak znajdą coś ze swastą to też ci mogą zrobić problem ale to wszystko zależy co bedziesz miał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie