firedancer Napisano 11 Październik 2009 Autor Napisano 11 Październik 2009 WitamChciałbym po sezonie zmienić wykrywacz z Rutusa Solarisa na......?Mój post ma dwa wątki :)1. Sytuacja z pracą z solarką - szukamy na fajnych okopach .. masa kulek i łuskek, tony złomu po szklankach ... ..kolega z F2 czesze po mnie ( tak gdzie na 100% namierzałem sygnały) klamerkę :( dla sprawdzenia na sucho" identyfikujemy sygnał ( na dwie solarki ) klamra będąc ustawiona pionowo ( tak była w ziemi ) bije mi ( i koledze innemu także z solarką ) na sygnale łuski czy kulki ( a tego na miejscówce była masa..nie kopana przez nas dwóch z solarkami) ... na F2 był równy stały sygnał na wysoki kolor..u anas na solarkach słaby sygnał na kulkę .. czyżby zła identyfikacja w rutusach na kolorki ? 2. Dlatego mam dylemat. generalnie jestem zadowolony z pracy z rutusem i byłem pewny ,że kolejną piszczałką będzie proxima... ale po ostatnim wypadzie myślę poważnie nad F5 lub garretkiem 1350 ( na takiego mnie w tym momoncie stać ) Czy ktoś z kolegów już śmigających z proximą może się wypowiedzieć czy Pan Rutyna położył w niej większy nacisk na identyfikacje dobrego koloru ( wiadomo o co chodzi ;) ) Dziękuję z góry za opinie i podpowiedzi.
albertus32 Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 miałem solarisa, mialem proximeco do zasięgów - proxima 10% większy zasięgo wiele lepsza identfikacja, a wiec to co cie obchodzico waznee- automatyczne i banalnie proste strojenie do gruntupozdrawiam
firedancer Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 zasięg nie jest tutaj tak ważną sprawą jak identyfikacja przedmiotów kolorowych"
firedancer Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 :( nikt więcej nie podpowie ? .... nie poradzi co do w.w piszczałęk ? :(
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.