Skocz do zawartości

Solaris - zmaina na ;Proxima, F5 , Garett 1350

firedancer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Chciałbym po sezonie zmienić wykrywacz z Rutusa Solarisa na......?
Mój post ma dwa wątki :)
1. Sytuacja z pracą z solarką - szukamy na fajnych okopach .. masa kulek i łuskek, tony złomu po szklankach ... ..kolega z F2 czesze po mnie ( tak gdzie na 100% namierzałem sygnały) klamerkę :( dla sprawdzenia na sucho" identyfikujemy sygnał ( na dwie solarki ) klamra będąc ustawiona pionowo ( tak była w ziemi ) bije mi ( i koledze innemu także z solarką ) na sygnale łuski czy kulki ( a tego na miejscówce była masa..nie kopana przez nas dwóch z solarkami) ... na F2 był równy stały sygnał na wysoki kolor..u anas na solarkach słaby sygnał na kulkę .. czyżby zła identyfikacja w rutusach na kolorki ?

2. Dlatego mam dylemat. generalnie jestem zadowolony z pracy z rutusem i byłem pewny ,że kolejną piszczałką będzie proxima... ale po ostatnim wypadzie myślę poważnie nad F5 lub garretkiem 1350 ( na takiego mnie w tym momoncie stać ) Czy ktoś z kolegów już śmigających z proximą może się wypowiedzieć czy Pan Rutyna położył w niej większy nacisk na identyfikacje dobrego koloru ( wiadomo o co chodzi ;) )

Dziękuję z góry za opinie i podpowiedzi.
Napisano
miałem solarisa, mialem proxime
co do zasięgów - proxima 10% większy zasięg
o wiele lepsza identfikacja, a wiec to co cie obchodzi
co waznee- automatyczne i banalnie proste strojenie do gruntu
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie