Skocz do zawartości

Radłow - obrona szkoły - teleysk - Wasze opinie

Loczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Szanowny Kolego Ostwid. Gdy zacząłem czytać Twoją wypowiedź niezmiernie się uradowałem. Gdy kończyłem czytać prawie spadłem z krzesła, taki byłem zaskoczony.

Nie bardzo rozumiem skąd wniosek że teraz spuścimy psy żeby Cię zagryzły? Gdybyśmy chcieli słyszeć same ochy i achy na temat tego filmu, to nie zamieszczalibyśmy go szczególnie tutaj - na forum które słynie z... różnych opinii ;) i delektowalibyśmy się tym sukcesem we własnym gronie.

Twoje porady, wnioski i uwagi są dla nas ogromnie ważne.
Nie wiem jak Wy i proszę wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę, wychodzę z założenia że po to tutaj dyskutujemy na różne tematy - od umundurowania poczynając, a na klipach reklamowych kończąc by pomóc sobie wzajemnie, znaleźć błędy których sami nie widzimy ale nie po to by dopiec drugiej osobie i ją jak to się ładnie mówi - udupić tylko pomóc sobie wzajemnie. Przecież wszyscy tutaj jesteśmy przyjaciółmi i kopiemy piłkę do jednej bramki którą jest rekonstrukcja, prawda? Jeśli mielibyśmy traktować Wasze uwagi jako formę walki z Nami o to kto lepszy i kto lepiej coś zdziałał, to idea istnienia tego forum jest nic nie warta i nic ono nie znaczy w tym środowisku. Myślę jednak że skoro się tutaj wypowiadam jasno sugeruję że wcale tak nie myślę.

Do rzeczy:
Dziękuję bardzo za pochwałę muzyki. Tutaj postawię wisienkę na torcie informując że muzykę udało się pozyskać na pełnych prawach autorskich i nie ma tutaj żadnego złodziejstwa. Dystrybutor zgodził się na opublikowanie tego materiału dźwiękowego, oczywiście za opłatą którą uregulowaliśmy.

Co do doboru scen to tutaj niestety sprawa była bardziej skomplikowana. Niestety nie mieliśmy ich tak wiele jak to się może wydawać. Oczywiście cała inscenizacja była filmowana ale za wszelką cenę chcieliśmy uzyskać efekt na którym nie byłoby widać publiki - ludności która przyszła rekonstrukcję oglądać. Nasi montażyści naprawdę mocno się na siłowali by efekt był zadowalający.

Specjalnie też staraliśmy się nie przerywać obrazu żadnymi dopiskami. Staraliśmy się by szanowni Widzowie sami mogli zinterpretować ten klip i do słów Honor i Odwaga dojść samemu. Myślę że wcale to trudne nie było, bo rzucenie białej flagi na ziemię było niezwykle wymowne.

Ogólnie cała ta inscenizacja trwała niecałą godzinę. Staraliśmy się w kilka minut przedstawić jej ogólny zarys, dlatego też nie bardzo był czas na przedłużanie niektórych scen - np tej z godłem. Tutaj też było wszystko jasne, jednak opinia niezwykle cenna, za którą szczerze dziękujemy.

Podobnie jak ta o nudnych i przedłużających się scenach. Zapewne Koledze chodziło o tę gdzie żołnierze polscy leżą przy stanowiskach. Mnie też się to średnio podoba i faktycznie IMO to jest do poprawy.

Jednocześnie dziękuję za wymienienie mojej osoby i pochwałę mojej gry aktorskiej. Tak, to prawda. Lubie gdzieniegdzie dodać parę swoich groszy. Tak było na Przemyślu, tak było w Radłowie. Wydaje mi się że dzięki tego typu aktorskim zagraniom inscenizacja jest ciekawsza i zwraca uwagę na zachowania pojedynczych żołnierzy, a nie masy. Ludzie oglądający nas chcą poniekąd być częścią tej inscenizacji. Chcą widzieć więcej niż to co w filmach na Discovery Channel czy nawet Deutsche Wochenschau.

Na zakończenie dodam że film był montowany całkowicie amatorsko przez Członka mojej Grupy, dlatego też tych niedociągnięć na pewno jest więcej. Myślę jednak że wiele tych pozytywnych komentarzy ukazało że klip zmontowany jest całkiem przyzwoicie.

Niezmiernie dziękuję za wszystkie komentarze i te pochwalne jak i te które zwracają uwagę na wiele rzeczy.
Dziękujemy bardzo!

Pozdrawiam
Gohan
28 I.R.
SRH WRZESIEŃ 39
www.wrzesien39.pl

Wyjasnienie (tekst) zdecydowanie by sie przydal. O obronie szkoly czytalem z 15 czy wiecej lat temu (seria z Tygrysem?), ale musialem sprawdzic na Internecie czy aby nie pomieszalem miejsc. A zapewne nie wszyscy slyszeli, czy czytali o tymze zdarzeniu.

Zas sam teledysk - ciarki po plecach przechodza i wlosy deba staja jak sie oglada. Dobre.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie