tomekkimagda Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Napisano 18 Wrzesień 2009 Witam jestem nowy na forum .Mam pytanie odnosnie proximy na plazy ,na suchym piachu jest ok ale gdy przechodze na mokry piszczy wszedzie i nic nie pomaga tj.korekcja gruntu czy zmiana czulosci lub dyskryminacji.Znajduje kilka zdobyczy i pozniej piszczy wszedzie ,moze ktos wie co robie nie tak,zgory dziekuje tomek
albertus32 Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 spróbuj na ustawieniach fabrycznych, ewentualnie zmień miejsce. Miałem to samo kiedys, kilka km od takiego miejsca sprawdziłem ponownie-było miodzio, wiec piasek piaskowi nierówny..Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 10:44 20-09-2009
albertus32 Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 kolego tomala proxima to naprawde dobry sprzet, nie zrazaj sie. Co prawda nie ma trybu plazowego, lecz wiele wykrywaczy równiez go nie ma. Sprawa piasku to długi temat, jestem z nad morza i wiem, ze jak mialem proxime zdarzały mi sie takie sytuacje, lecz byly to bardzo rzadkie. napisz na jakich ustawieniach chodzisz. Piasek przy wodzie zmienia swoje własciwosci zawsze po sztormie, wiadomo woda narzuca go z dna, poza tym plaze sa refulowane i piasek nachodzi mechanicznie z głebokiego dna morskiego-patrz refulacja.
hombre1 Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 Z uwagi na fakt,że z nn.przyczyn usunięto mój post przez moderatora o nicku Martin(nie sądzę bym złamał zasady forum) zmuszony jestem ponowić swój post,lecz tym razem pozwolę sobie na rozwinięcie tematu.Kol.tomekkimagda napisał o swoich problemach ze sprzętem na mokrym piachu plaży morskiej...Kol.Albertus doradzał m.in. zmianę miejsca informując,że miał podobne problemy lecz po zmianie miejsca o kilka km problemy ustąpiły.Napisałem w usunietym poście,że śmieszne jest dla mnie doradzanie zmiany miejsca(nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego,bo to chyba oczywiste)dodając,że równie dobrze można doradzić przy takich problemach zmianę sprzętu...Zakładając,że poruszone przez nadawcę wątku problemy nie są jednostkowe(a raczej nie biorąc pod uwagę wypowiedż Albertusa o podobnych problemach),to moja rada była chyba lepsza -przynajmniej,co do mokrych" plaż niż rada zmiany terenu,bo w końcu chyba chodzi o to,byśmy to my wybierali sobie teren,a nie nasz sprzęt go wybierał.Wracając do wątku zasadniczego dodam,że pomimo tego,że mój wykrywacz posiada typowy tryb plażowy,to praktycznie go nie używam ponieważ jest bardzo stabilny bez jego użycia.Na koniec pozwolę sobie jeszcze na małą wątpliwość...nie bardzo rozumiem dlaczego znika mój post,a pozostaje w sumie mało konstruktywny post pierwszy Kol.Albertusa....po czym dochodzi kolejny Jego post zaczynający się od zdania informującego ,że proxima to dobry sporzęt...dodam,że z tego co wiem z forum Kol.Albertus pozbył sie swojej proximy i nabył Fischera F-75...Pozdrawiam!
hombre1 Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 Ps.Mam nadzieję,że nie narażę się tym razem na żadne szykany z powodu wykorzystywania wiedzy tajemnej o nazwie logika ?!
hombre1 Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 http://odkrywca.pl/jaki-nastepny-wykrywacz-,659043.html#659043 czyżby Kol.Albertus lobbował ?!
albertus32 Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 rozumiem kolego homre , ze sprzet trzeba miec tylko jeden, czyli miałes, masz i bedziesz miał to co już miałes. Nie ukrywam nigdzie, ze nie mam fishera. Owszem , mam. Jednak nie przeszkadza mi to, zebym nie mogł chwalic sprzetu , który posiadałem i uwazałem, ze jest dobry w swoim przedziale cenowym. pozdrawiam
albertus32 Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 przepraszam, mialo byc oczywiście hombre i to nawet z 1pozdrawiam
necroskop Napisano 21 Wrzesień 2009 Napisano 21 Wrzesień 2009 Witam.Do - tomekkimagda:Słuchaj w ubiegłym tygodniu wróciłem z Korsyki, latałem po plaży na ustawieniach fabrycznych czułość na 30. Jak zbliżyłem się do morza do dupa, również nic nie dało sie zrobić. Wcześniej miałem ACE 250 i na plaży w Polsce rownież wszystko piszczało. Tak więc to raczej ormalka".PozdrawiamMarekps. plażę miałem mieszaną - od piasku po drobniutki żwirek
hombre1 Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Odpowiadając na post Kol.Albertusa informuję,że miałem wiele wykrywaczaczy w ciągu swojego marnego żywota i na kolejnych etapach swojej edukacji poszukiwawczej wielokrotnie przechodziłem z tzw. dobrego na lepsze...pewnie jak każdy...Nie rozumiem tylko dlaczego Kolega tak mocno doradza coś,co w sumie zwiodło Kolegi nadzieje ?! Generalnie jestem zdania,że dobre jest to,co faktycznie jest dobre, a nade wszystko jestem za tym by np.pisać,że miałem to i tamto, ale zmieniłem,bo...przecież nikt nie zmienia sprzętu,któty go zadawala...Pozdrawiam Serdecznie i mam nadzieję,że jakoś sobie to wszystko wjaśniliśmy !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.