foxo2 Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Napisano 11 Wrzesień 2009 Bunkier a raczej to co z niego pozostało. Konstrukcja betonowa grubości około 0.5 metra.
foxo2 Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Napisano 11 Wrzesień 2009 Kolejne zdjęcie, wiekszość betonowych bloków bunkra jest w jednym miejscu. Pozostałe przykryte ziemią i trawą, część leży w dalszej odległości.
ghost the dark Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 Te ruiny i pozostałości są porozrzucane po całym kompleksie Olechów i Bóg jeden wie co tam jeszcze się kryje.
foxo2 Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Napisano 16 Wrzesień 2009 Część obiektów i bunkrów Niemieckich została zniszczona w 81 roku, inne wejścia do niewiadomych budowli podziemnych zostały zasypane. Jedno z takich wejść było koło mostu kolejowego, podobno do schronu, ale nikt tego nie mógł potwierdzić ponieważ obiekt był całkowicie zalany. A te betonowe bloki i słupy porozrzucane na sporym obsarze Olechowa, pochodzą z jakiegoś dużego obiektu rozebranego na początku lat 90.
ghost the dark Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 O tym co piszesz słyszałem niestety pierwszy raz widziałem tam te bloki betonowe i wieżyczki strzelnicze w 1994r.W całości tego obiektu nie widziałem musiałem się spóźnić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.