dorma35 Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Czy to okop ? Pomóżcie laikowi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 na pewno - wykop...rysunek przebiegu trzeba zrobić, podać orientacyjne wymiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztal Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Na moje oko Photoshop przy zdjęciu się przydał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorma35 Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2009 No fakt - nie wyszło najlepiej :)Ale mam jeszcze takie cudo - to jest okolica Szczytna i Świętajna.Wiem, że przebiegała w tej okolicy Linia Hindenburga, Była tzw.Szczycieńska Pozycja Leśna a być może przebiegała tędy droga napoleońska.Niestety nie mam żadnej mapy tego terenu z okresu 1914-1945.Te bunkry(?) ciągną się w pobliżu szosy pojednej stronie a po drugiej leci bardzo głęboki rów (ok 3m)i nie wiem gdzie się kończy (bo tam nie doszłam:))Jest też kilka schronów przy gospodarstwach ale tubylcy odradzają ich penetrację.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorma35 Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2009 A znaleziska wyglądają tak....Na razie oczywiście bez wykrywacza ale to się zmieni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 To raczej dziura na sadzonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorma35 Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Faktycznie poprzednie zdjęcie nie jest najlepsze - ale lepsze będą.Ponieważ debiutuję w roli odkrywcy - zapytam czy tym razem TO są okopy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorma35 Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2009 ...albo to? Dodam, że to jest Warszawa 1945r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfx Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 jasne, że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorma35 Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2009 I jeszcze taki widoczek - Warszawa 1945 - okolice Wyścigów a dokładniej osiedla Służew nad Dolinką - czy to ślady po bombach ?.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorma35 Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2009 I taki widok - interesuje mnie zwłaszcza to białe szerokie na dole - okolica j.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfx Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 może rów ppanc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.