lyha Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2009 Witam!Chciałbym podzielić się zwami swoją wiedzą- mianowicie.Z opowieści mojego wójka wynika, iż ok 30 lat temu ( gdy był jeszcze mały). Razem z braćmi wchodzili w tunel w piwnicy, wychodzili na 2 końcu Szczecina. Opowiadał również o podziemnym bunkrze w lasku arkońskim-w zeszłym roku wybrałem się tam z nim, lecz bunkier jest już częściowo zasypany, co utrudniło wejście. Jeśli ktoś jest bardziej wtajemniczony- chętnie poczytam/poslucham opowieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_1 Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 Polecam program TV Szczecin Misja Gryf jest tam sporo o podziemiach Szczecina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Może za późno piszę ale wiem coś o podziemnych schronach z Lasu Arkońskiego.Też wchodziłem do tego schronu.A nawet do trzech bunkrów w lasku Arkońskim (obok zajezdni tramwajowej,obok wieży Quistorpha i blisko przystanku autobusowego Podleśna"-czyli największy i najciekawszy z nich).Obecnie tylko schron obok wieży Quistorpha jest otwarty jednakże wejście do środka jest utrudnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płetwal Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 http://podziemnyszczecin.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.