piotra_s Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Napisano 23 Sierpień 2009 witam po wielu nieprzespanych nocach stałem się (szczęśliwym ? ) posiadaczem w/w wykrywki .wcześniej pracowałem na ace 150 i było miło .wydając niemało forsy , nie licząc kombinacji przed żoną miałem nadzieje iż nie będę więcej widział polmosów i tego typu śmieci . i tu wielkie zaskoczenie - jest ich sporo wiecej . trzeba zauważyć że głównie interesują mnie monetki .może to kwestja ustawień i jakaś dobra dusza pomoże ?wielkie dzięki za każdą pomoc
mosin75 Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 ten kto wymysli wykrywke która nie bedzie widziała polmosów zostanie bogatym człowiekiem...:)wyciąc nie mozesz,bo duzo sygnałow monetkowych jest zblizona do polmosów,zostaje kwestia osłuchania wykrywki,przy skali numerycznej mozna mniej wiecej nauczyc sie co jest co.prawda jest taka ze warto jest kopac wszystkie sygnały
seeker Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 piotra_s z czasem na pewno będziesz zadowolony z nowej wykrywki. A to, że łapie więcej polmosów niż ace150 świadczy lepiej o sprzęcie. Więcej polmosów- więcej monetek;) Miałem dość krótko GTI 1500, ale pamietam, że na miejscu wcześniej dośc mocno przeczesanym z Armandem Eksplorerem, następnie Tesoro Silver i na koniec Minelab Quattro, GTI wciąż wyciągał fanty.Pzdr
piotra_s Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Napisano 23 Sierpień 2009 no i tu się z wami zgodzę - więcej kapsli , więcej monetek .ale straszne przeszkadza mi to iż 1500 reaguje identycznie na bardzo zardzewiałą stal i na kolorek .liczyłem na większą dyskryminacje w sprzęcie za 2800 złmam cały czas nadzieje iż to kwestja ustawień lub obycia się ze sprzętemcały czas wszelkie porady mile widziane
mosin75 Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 to ze masz podobny sygnal na zardzewiałym melu tak jak na miedzi czy brazie to normale,tak naprawde powyżej tys kazda wykrywka daje rade,kwestia osłuchania i doświadczenia,suma wydanych pieniedzy nie jest wyznacznikiem efektów,pół polski chodzi z kanarkami i maja świetne wyniki.a fajna ,wypasiona wykrywka to juz raczej sprawa prestiżu,czy nowej zabawki:)
piotra_s Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Napisano 24 Sierpień 2009 prestiż , zabawka - ja bym tak nie powiedział . wydaje mi się że trzeba się rozwijać i ja tak właśnie zrobiłem .może ktoś z was robił testy tej wykrywki ? chętnie podzielę się wrażeniami .
seeker Napisano 25 Sierpień 2009 Napisano 25 Sierpień 2009 Jeśli za test można uznać z jakiej odległości GTI łapie srebrną monetkę leżącą na ziemi, to mogę podać wynik;) Niestety co do ustawień, to nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Był to srebrny grosz praski, dobry sygnał z ok. 30cm.Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.