Salamandra Napisano 20 Sierpień 2009 Autor Napisano 20 Sierpień 2009 Witam, mam prośbę szczególnie do osób które latają z piszczałą w okolicy Puław - za Wisłą po zachodniej stronie; koledzy jakie miejscowy wg Was są warte jeszcze zachodu bo front był tak rozciągnięty że to zbyt długa linia i oczopląsu już na mapie dostaje i nie mogę się zdecydować. Interesują mnie tereny w szczególności niedaleko Zwolenia Załazy, Władysławów, wiem , że pytanie może wydawać się naiwne ale naprawdę już nie mam pomysłu - może ktoś ma ochotę pobiegać wspólnie ?
superbelfer Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Witam, może chodzi o miejscowości koło Janowca takie jak ławeczko Stare, Nowe, Andzrzejów ,Borowiec. Niestety chyba już nie bardzo jest po co, cały czas ktoś tam kopie ( i nie zasypuje dołków), mnie wychodzą tylko łuski zwłaszcza radzieckie, ostatnio czeskie mausery z 37r i cała góra odłamków. No ale mam kiepski chrl, wiec może z normalną wykrywką coś się jeszcze zwojuje?
latający holender Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Na tych terenach widziałem ludzi ze sprzętem już x lat temu-gdy byłem jeszcze piękny i młody;) Ciesz się że jeszcze łuski znajdujesz.
limal Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 są fajne fanty tyko trzeba dobrze szukać ja jedżę tam 3 razy i zawsze coś przywiozę ostatnio łuski z biciami ss i nie tylko spróbuj w pająkowie
zmija Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Jadąc jakieś 25km w dół Wisły (okolice Dęblina) i zachaczjąc o początki Puszczy Kozienickiej napewno natrafisz na fanty pozostałe w glebie po Bitwie Dęblińskiej (Iw św.). Najczęściej są to łuseczki:-(, ale i guziczki trafisz i inne. Pozdrawiam
Salamandra Napisano 23 Wrzesień 2009 Autor Napisano 23 Wrzesień 2009 Dzięki za info jakby co to chętnie moge się umówić na jakąś miejscówkę. Piszcie na maila piotrsta1@wp.pl. Pozdrawiam Was.
superbelfer Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 A jeśli chodzi o ten Pająków, to jak się orientować względem np. tej przetwórni? A wiecie może co stało się z podwoziem radzieckiego czołgu z Ławeczka Starego które od wojny robiło za mostek przez rzekę Plewkę? Kedyś mieszkałem w tej miejscowości a teraz w ramach wypraw sentymentalnych często biegam tam z wykrywką, szukając miejsc gdzie za młodu kopało się kilogramami naboje i inne...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.