adi874 Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Napisano 11 Sierpień 2009 witam forumowiczówmam pytanie do użytkowników fishera F70 o ustawieniaja do tej pory chodziłem z ace 250 a teraz zakupiłem sobie właśnie fisherai nie potrafie go rozgryźć przygniata mnie ilością tonów popierdywań pipiskiwań itpnieda się ukryć że po ACE jest to duży skok i nie sadziłem że będzie wydawał z siebie tyle dzwiękówna początku najchętniej rzucił bym go do studni i wrócił do garetta hehehei tu mam pytanie właśnie do kolegów jakie ustawienia będą odpowiednieoczywiście wiadomo że jedni będą preferowac takie inni takie ja na poczatek ustawiłem sobie na DISC 0 speed DE sens 85 threshold +8 ton 4potem zmieniłem nadisc 15 speed DE sens 85 threshold -4 ton 4i już było troche lepiej były jakies tam pośrednie dzwięki ale też jak było coś pod cewką było slychac konkretny dzwiękczy takie ustawienia będa dobre na początek aby zaznajowić się w wykrywkąpowiedzcie mi jeszcze na czym polega ten threshold bo jedyną różnice to zauważyłem taka że na plus wydaje wiecej dzwieków a na minu mniejsząpewnie to śmieszne ale w garecie tego nie było
rebe Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Co do twoich ustawień ogólnie może być. Wszystko zależy od gruntu. Jak w ziemi zalega dużo śmieci to czułość na 70 - max 80. Dyskryminację pozostawiam na eliminacji tylko żelaza- 15. Wielokrotnie przekonałem się, że fajne znaleziska (bardzo stare monetki) dają wskazania nie wiele większe niż 20. Threshold jest dobrze tłumaczony w instrukcji. Ja osobiście chodzę na ustawieniu 0
vvarg Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 Odgrzebuje temat gdyż też niedawno z Ace250 przerzuciłem na F70 i też mam problem z opanowaniem jego nastaw. Ustawienia w menu jako tako rozgryzłem (nie bardzo wiem podobnie jak autor tematu od czego zależy poziom Threshold, instrukcja wyjaśnia iż jest to filtr rozmiaru przedmiotu czyli im więcej tym lepiej?) ale nikt nie wspomina na jakiej częstotliwości najlepiej chodzić (przycisk Hz) gdy nastawiamy się na drobnicę a nie chcemy kopać pustych dołków z mylnymi sygnałami.
kaczka Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 Witam, przypominam:Threshold - w trybie dynamicznym działa jak filtr wielkości -czyli im większa wartość Threshold-a tym na mniejsze przedmioty zaczyna reagować wykrywacz ( tylko jak się przesadzi to już dyskoteka ) wartość tej nastawy w dużej mierze zależy od rodzaju gleby, bo F70 bez problemu znajduje przedmioty wielkości łebka od szpilki i wtedy mocno reaguje na minerały w glebie.Częstotliwość - najlepiej chodzić na domyślnej ( jest ona optymalna, tak ustawiona przez producenta), zmieniać tylko przy zewnętrznych zakłóceniach EM, bo tylko do tego służy.pzdrK.
butek22 Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Też mam problem z ustawieniem F70, na trybie SL, moze i zasięg jest wiekszy ale ma wtedywiększa skłonność do wzbudzania sie przez gałęzie itp. znów na DE pracuje ok, ale jak wejde na jakies ruiny, czy teren zasmiecony to doslownie dyskoteka, nie można wyłapać konkretnego sygnału.Może macie jakieś wypróbowane ustawienia, które sprawdzaja sie w różnych warunkach, bo naprawde czasami mam dość tej wykrywki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.