Skocz do zawartości

Malowanie

Artur B.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Szukam informacji na temat kolorów, na które były malowane niemieckie działa w okresie II wojny.
Generalnie interesują mnie nr RAL i kamuflaż lato 1944 - zima 1945 czyli okres kiedy Niemcy stacjonowali" na Kielecczyźnie.
pozdrawiam
AB

• 3 weeks later...
malowane mają być same lufy armat głównie holowanych, których kilka mamy na terenie Muzeum. W chwili obecnej zostały już oczyszczone z rdzy i wstepnie pokryte farbą podkładową.
spap czy te tabelki dotycza wyłacznie modeli czy też w grę wchodzi tu tez malowanie pełnowymiarowych egzemplarzy. sory ale nigdzie nie znalazłem kolorowych fotek z oryginalnym malowaniem armat niemieckich z okresu II wś

• 2 weeks later...
Jak najbardziej tak. Kolory z tabeli odpowiadają tym naturalnym które były stosowane na prawdziwych pojazdach.
Co do sprawy kamuflażu to sprawa z zimą wygląda mianowicie tak ,że na kolor podstawowy nakładano byle jak bez większej finezji wapno. Jeśli mają być malowane same lufy to chyba najodpowiedniejszym kolorem będzie po prostu podstawowy kolor pisakowy". Jeszcze rozejrzę się za materiałem w postaci fotografii i wtedy mógłbym już na pewno potwierdzić jak to powinno być malowane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie