Menzo Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 -I.D.-Sygnowane :L.CHR.LAUERBERLIN S.W.RITTER STR. 56Średnica 20mm, posrebrzane, bez szpili.Firma L.CHR.LAUER produkowała odznaczenia dla III Rzeszy. Po wojnie dla U.S. Działała w 2 miastach czyli Nurnberg i Berlin. Ale mniejsza z tym.. Spotkaliście sie już z taką wpinką. ********Pzdr********
kopijnik2 Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 może to http://www.germanmilitaria.com/Political/photos/N044361.html
Menzo Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 Kopijnik, dzięki za trop... jasne DVG..
Menzo Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 koledzy - pomóżcie.. Prawdopodobnie DVG. Nigdzie jednak nie mogę tego namierzyć. Szukałem już chyba wszędzie gdzie się da. Czyzby była to jakaś nie opisana wersja. Pozdro
kopijnik2 Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 cd dywagacjinie nacjonalistyczne starsze i miejskiestylistyka wieńca przełomu XIX/XX - corona muralis można domniemywać na przykładzie Der Mödlinger Gesang-Verein"coś takiego D?????er Gesang-Verein"przeciw temu - brak elementu muzycznego
Menzo Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 Z tego co znalazłem w necie.. pan L.CHR.LAUER biłem monety zastepcze dla miast w okresie międzywojennym oraz, zapewe też, medale i pochodne. Całkiem mozliwe że jest to coś miejskiego" choćby i z racji symbolu trzech wież zawartym w owej wpince. Czy elementy muzyczne musiały mieć swoja racje bytu przy odznaczeniu" tych rozmiarów. Pozdr:)
Luftlander Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Znalazłem coś takiego DVG - Deutscher Verband der Gebrauchshundsportvereine Niemieckie Stowarzyszenie Hodowców Psów"Może jakaś wczesna odznaka, stowarzyszenie istnieje od 1910 roku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.