peter l-ca Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 Witam!!!Szukałem na forum i nie znalazłem a mianowicie mam takie pytanie jak ustawić wymieniony w tytule sprzęt do poszukiwań na plaży?? Mianowicie jadę w poniedziałek do Dziwnowa i chce coś pokopać na plaży, zawsze to nowe doświadczenie :)
albertus32 Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 witam'ja proxą chodziłem na nastawieniach fabrycznych, wprawdzie nastawisz na automatyczne strojenie i grunt sie dostroi, jednakże na plaży bedziesz chodził tylko na piasku przy wydmie, blizej wody po prostu ciagle piszczy, takie moje zdanie.pozdrawiam
peter l-ca Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 czyli nie da rady chodzic po plazy z proxima :(((
albertus32 Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 zle mnie zrozumiałes, na nastawieniach fabrycznych nie ma problemu, w sytuacji gdy dasz strojenie do gruntu, bardzo bardzo czesto bywa ze przy wodzie z racji innego" piasku, moze wariowac, lecz to nie jest reguła, w pobierowie jest inny piasek i tam chodzilem nawet w nastawieniach automatycznych, w łukecinie , a wiec kilka kilometrów od dziwnowa tylko na fabrycznych dało sie chodzic.Nie ma reguly piasek piaskowi nierowny, teraz ryfluja plaze tzn. wydobywaja piasek z dna morskiego i nasypuja na plaże wiec ma tez inne własciwości.Tzn, ryflowali, ale to w gminie rewal, nie wiem jak wdziwnowie, wydaje mi sie ze tam nie gdyz maja plaze szerokiepozdrawiam
albertus32 Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 generalnie kolego bez problemu mozesz chodzic przy nastwieniach fabrycznych jest stabilny, zreszta sam zobaczysz, nie ma wprawdzie trybu plazowego ale naprawde bez problemupozdrawiam
peter l-ca Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 oj dzięki za szybką odpowiedz że czy wiście źle cie zrozumiałem :) jesteś WIELKI :)dzięki za pomoc
MOLA Napisano 3 Sierpień 2009 Napisano 3 Sierpień 2009 Jak najlepiej ustawic proxe ( tak zeby nie było zbędnej dyskoteki") w statyku ??? i jak w mixie ???
mlynek27 Napisano 3 Sierpień 2009 Napisano 3 Sierpień 2009 Nie ma na to gotowego przepisu. Wszystko zależy od warunków glebowych". Jak sprzęt jest niestabilny trzeba zejść z czułości. Czasem lepsza będzie praca na gruncie fabrycznym" niż zestrojenie do gruntu. Jak masz jakieś pytania dot. Proximy pisz do mnie na priv. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.