Skocz do zawartości

Toruń Północny

ynekone

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich czy ktoś wie może coś na temat lasów w Toruniu od strony północnej zaraz za Centralnym Cmentarzem Komunalnym. Byłem ostatnio tam przeszedłem przez Tory kolejowe i co krok wykrywacz piszczał masa złomu łusek itd. Słyszałem ze w czasach wojny eksplodował tam jakiś pociąg. Czy to prawda? może ktoś wie coś więcej na ten temat??
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano
Nie no właśnie nie o to chodzi to stało się na podgórzu 23 stycznia niestety nie o ten pociąg mi chodzi słyszałem także że wybuchł pociąg także w okolicach dworca północnego. Niestety żadnych informacji nie zdobyłem na ten temat...
Napisano
W okolicach cmentarza znajdowało się polowe lotnisko 4 pułku lotniczego w 1939 r.

http://miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,6991139,2_wrzesnia_w_Toruniu___rodzi_sie_panika.html

Zobacz również na komentarze pod artykułem

Może trafiłeś na pozostałości po walkach z 1945 r. chociaż Rosjanie przebijali się trochę bardziej na zachód od tego miejsca.
Napisano
Witaj Elandil w soboto będę na pewno gdyż pomagam chłopakom w organizacji strzelnicy myślę że może nawet się widzieliśmy już tam:p pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie