ynekone Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Napisano 31 Lipiec 2009 Witam wszystkich czy ktoś wie może coś na temat lasów w Toruniu od strony północnej zaraz za Centralnym Cmentarzem Komunalnym. Byłem ostatnio tam przeszedłem przez Tory kolejowe i co krok wykrywacz piszczał masa złomu łusek itd. Słyszałem ze w czasach wojny eksplodował tam jakiś pociąg. Czy to prawda? może ktoś wie coś więcej na ten temat??
Elandil Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Browar Pomorski zniszczył wybuch wagonu z amunicja ale pewnie nie oto ci chodzi
ynekone Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Napisano 18 Wrzesień 2009 Nie no właśnie nie o to chodzi to stało się na podgórzu 23 stycznia niestety nie o ten pociąg mi chodzi słyszałem także że wybuchł pociąg także w okolicach dworca północnego. Niestety żadnych informacji nie zdobyłem na ten temat...
Elandil Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 Przyjdź w następną sobotę na Baterie AB będzie się kogo popytać niżej zrobiłem temat
Lewarek Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 W okolicach cmentarza znajdowało się polowe lotnisko 4 pułku lotniczego w 1939 r.http://miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,6991139,2_wrzesnia_w_Toruniu___rodzi_sie_panika.htmlZobacz również na komentarze pod artykułemMoże trafiłeś na pozostałości po walkach z 1945 r. chociaż Rosjanie przebijali się trochę bardziej na zachód od tego miejsca.
ynekone Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Napisano 19 Wrzesień 2009 Witaj Elandil w soboto będę na pewno gdyż pomagam chłopakom w organizacji strzelnicy myślę że może nawet się widzieliśmy już tam:p pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.