aris12 Napisano 18 Grudzień 2009 Napisano 18 Grudzień 2009 Bardzo ciekawy medalik gdyż autor zamiast tradycyjnych gwiazdwokół postaci NMP z Dzieciątkiem posłużył się tu znakami astronomicznego zodiaku.Na rewersie zapewne jakaś święta męczennica .Liść palmy-symbol męczeńskiej śmierci za wiarę.Pozdrawiam
faraon1 Napisano 18 Grudzień 2009 Autor Napisano 18 Grudzień 2009 witam kilka miesięcy i coś ruszyło wielkie DZIĘKI kolego aris12 za pomoc a ja głupi myślałem że to jakieś chińskie znaki lub coś w tym rodzaju pzd.
faraon1 Napisano 18 Grudzień 2009 Autor Napisano 18 Grudzień 2009 przepraszam za tytuł to były moje początki na forum
kjfg Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Św Agnieszka http://www.mbkp.info/swieci/obrazek.jpg
aris12 Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Chyba jednak nie są to znaki zodiaku jak sugerowałem w poprzednim poście.Łączenie symboliki astrologicznych z czystoreligijnymi to by była czysta herezja.Może jest to medalik misyjny dla jakiegoś kraju Azji?Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.