Skocz do zawartości

geoscan Explorer S BIS

andrzej220v

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Posiadam takowy sprzęt lecz miał już zepsute (nie trzymały napięcia) akumulatorki wiec postanowiłem to naprawić. Dowiedziałem się że jeden pakiet baterii ma 12v czyli 2 pakiety mają 24v. Ładowarkę jaką posiada jest 12v troszku mnie zdziwiło lecz potem się wyjaśniło i teraz jest moje pytanie:
Czy ktoś mógłby zrobić fotkę jak dokładnie podłączyć kabelki które idą z puszki (z całego mózgu maszynki ;) ), z wejścia na ładowarkę - gdzie i jaki kolor i do czego (+/-) i do którego dochodzą te kabelki które są z diodami lub czymś podobnym.
Z góry bardzo dziękuje

Pozdrawiam
Napisano
to jak ktoś umiał by pomóc? Powiem tak, a może pokarze:
kupiłem taki zestaw 2x: http://www.allegro.pl/item675210574_pojemnik_g310_koszyk_na_baterie_10_x_r6_aa.html
i 20szt. akumulatorków. Za długo czekałem rozlutowywałem i zapomniałem gdzie szedł jaki kabelek. Z puszki (mózgu) wychodzą 3 kable - czerwony, czarny i niebieski. Wiem że czerwony szedł na 1pakiet baterii na + a niebieski i czarny na 2pakiet baterii tylko czy na + czy - . Z wtyczki na ładowarkę wychodzą 2 kabelki żółty i brązowy. Któryś szedł na + któryś na - . I jeszcze są osobne dwa kabelki które łączyły 2 pakiety baterii, jeden zielony z jakąś diodą, a drugi taki sam lecz biały i też z taką samą diodą. Tylko jak teraz to wszystko połączyć. POMOCY PROSZĘ

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie