andrzej220v Napisano 23 Lipiec 2009 Autor Napisano 23 Lipiec 2009 WitamPosiadam takowy sprz臋t lecz mia艂 ju偶 zepsute (nie trzyma艂y napi臋cia) akumulatorki wiec postanowi艂em to naprawi膰. Dowiedzia艂em si臋 偶e jeden pakiet baterii ma 12v czyli 2 pakiety maj膮 24v. 艁adowark臋 jak膮 posiada jest 12v troszku mnie zdziwi艂o lecz potem si臋 wyja艣ni艂o i teraz jest moje pytanie:Czy kto艣 m贸g艂by zrobi膰 fotk臋 jak dok艂adnie pod艂膮czy膰 kabelki kt贸re id膮 z puszki (z ca艂ego m贸zgu maszynki ;) ), z wej艣cia na 艂adowark臋 - gdzie i jaki kolor i do czego (+/-) i do kt贸rego dochodz膮 te kabelki kt贸re s膮 z diodami lub czym艣 podobnym.Z g贸ry bardzo dzi臋kujePozdrawiam
andrzej220v Napisano 25 Lipiec 2009 Autor Napisano 25 Lipiec 2009 to jak kto艣 umia艂 by pom贸c? Powiem tak, a mo偶e pokarze:kupi艂em taki zestaw 2x: http://www.allegro.pl/item675210574_pojemnik_g310_koszyk_na_baterie_10_x_r6_aa.htmli 20szt. akumulatork贸w. Za d艂ugo czeka艂em rozlutowywa艂em i zapomnia艂em gdzie szed艂 jaki kabelek. Z puszki (m贸zgu) wychodz膮 3 kable - czerwony, czarny i niebieski. Wiem 偶e czerwony szed艂 na 1pakiet baterii na + a niebieski i czarny na 2pakiet baterii tylko czy na + czy - . Z wtyczki na 艂adowark臋 wychodz膮 2 kabelki 偶贸艂ty i br膮zowy. Kt贸ry艣 szed艂 na + kt贸ry艣 na - . I jeszcze s膮 osobne dwa kabelki kt贸re 艂膮czy艂y 2 pakiety baterii, jeden zielony z jak膮艣 diod膮, a drugi taki sam lecz bia艂y i te偶 z tak膮 sam膮 diod膮. Tylko jak teraz to wszystko po艂膮czy膰. POMOCY PROSZ臉
Rekomendowane odpowiedzi
Temat zosta艂 przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zosta艂o zablokowane.