andrzej220v Napisano 23 Lipiec 2009 Autor Napisano 23 Lipiec 2009 WitamPosiadam takowy sprzęt lecz miał już zepsute (nie trzymały napięcia) akumulatorki wiec postanowiłem to naprawić. Dowiedziałem się że jeden pakiet baterii ma 12v czyli 2 pakiety mają 24v. Ładowarkę jaką posiada jest 12v troszku mnie zdziwiło lecz potem się wyjaśniło i teraz jest moje pytanie:Czy ktoś mógłby zrobić fotkę jak dokładnie podłączyć kabelki które idą z puszki (z całego mózgu maszynki ;) ), z wejścia na ładowarkę - gdzie i jaki kolor i do czego (+/-) i do którego dochodzą te kabelki które są z diodami lub czymś podobnym.Z góry bardzo dziękujePozdrawiam
andrzej220v Napisano 25 Lipiec 2009 Autor Napisano 25 Lipiec 2009 to jak ktoś umiał by pomóc? Powiem tak, a może pokarze:kupiłem taki zestaw 2x: http://www.allegro.pl/item675210574_pojemnik_g310_koszyk_na_baterie_10_x_r6_aa.htmli 20szt. akumulatorków. Za długo czekałem rozlutowywałem i zapomniałem gdzie szedł jaki kabelek. Z puszki (mózgu) wychodzą 3 kable - czerwony, czarny i niebieski. Wiem że czerwony szedł na 1pakiet baterii na + a niebieski i czarny na 2pakiet baterii tylko czy na + czy - . Z wtyczki na ładowarkę wychodzą 2 kabelki żółty i brązowy. Któryś szedł na + któryś na - . I jeszcze są osobne dwa kabelki które łączyły 2 pakiety baterii, jeden zielony z jakąś diodą, a drugi taki sam lecz biały i też z taką samą diodą. Tylko jak teraz to wszystko połączyć. POMOCY PROSZĘ
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.