profos Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 Panowie, w jakiej kolejności przylutowane są przewody do potencjometru dyskryminacji w Smętku? Wymieniłem ten potencjometr i wydaje mi się, że coś pomieszałem bo dyskryminacja nie działa tak jak powinna. Patrząc od strony potencjometru grund balance" przewody przylutowałem w ten sposób: przewód niebieski zmostkowany z nóżką 1 i 2 , do nóżki 3 przylutowany jest przewód czerwony. W dobrej kolejności przylutowałem te przewody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 na wykrywkach sie nie znam ale cos tam o elektronice wiem, jaki tam jest potencjometr roboczy tzn. taki malutki czy zwykły duży? najlepiej przeslij screana schematu ideowego albo niech moderator przeniesie temat do innego dzialu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 Fakt, do tego działu mało kto zagląda...Jest to zwykły duży potencjometr, który służy do ustawiania poziomu dyskryminacji. Osoby, które posiadają ten wykrywacz będą dokładnie wiedziały o który potencjometr chodzi. Aby zobaczyć jak są przylutowane kabelki wystarczy odkręcić jedną śrubkę z boku od strony potencjometra grund balance" i ciągnąc za pokrętło potencjometru odchylić przedni panel. Cała ta operacja nie zajmie więcej niż jedną minutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 najelepiej to zadzwoń do p. Henia i zaczerpni wiedzy u źródeł :) 022 651 00 85 kom 604798684pozdro :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.