kkkk250 Napisano 10 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2009 Czy jest jakiś sposób na to aby pozbyć sie nieorginalnej farby tak żeby nie uszkodzić orginalnej farby która jest pod nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 A coś więcej? Jaka farba i na czym?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Ja wtórna farbę usuwałem środkiem do złuszczania starych powłok lakierniczych, kupisz w marketach budowlanych koszt ok. 15-20zl. Jeśli będziesz delikatnie nakładał cienkie warstwy nie powinno uszkodzić farby, która jest pod spodem. Gdy cała reakcja się zakończyła złuszczoną farbę usuwałem szczotką ze świńskiego włosia, ponieważ czasami nie schodzi cały wtórny lakier. Ponoć można jeszcze wygotować fant w wodzie z proszkiem do prania, ale osobiście tej metody nie testowałem, poszukaj na forum. Generalnie niemieckie farby są trwałe (pomijam te z końcówki wojny) wo i jeśli podłoże nie jest skorodowane to ciężko ją uszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.