kopytko Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Napisano 2 Lipiec 2009 Mam pytanie co do tego wykrywacza:http://www.allegro.pl/item674249205_all_1m_gleboki_dynamik_2_cewki.htmlOpłaca się czy nie? Chodzi mi głównie o drobiznę.
sindbad Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Nie porywał bym się na ten sprzęt. Coś tu jest nie tak, albo to grat i gość go goni w ludzi, albo to kanciarz. Poczytaj podobne tematycznie forum, tam już przynajmniej 2 osoby pisał, że kupiło All-1M kilku miesięczny i mają z nimi problemy, a sprzęt rzekomo od producenta. Warto to przemyśleć, o lekko dołożysz i można używkę ACE kupić.
justomen Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Sindbad nie podoba mi sie to co napisałeś albo to grat i gość go goni w ludzi, albo to kanciarz." Przeczytaj uważnie to co napisałeś i przemysl to sobie.
armand Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Justomen, bardzo dobrze, że napisałeś, że Ci się nie podoba wypowiedź sindbada, bo sindbad prawdopodobnie nawet nie miał tego sprzętu w ręce, a wydaje opinie. I tym bardziej, że Ty go sprzedajesz :) Ale teraz przynajmniej wiesz, jak się czują inni, gdy Ty oceniasz w sposób nieuzasadniony.
seeker Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 Tak przy okazji, może kolega sprzedający pochwali się tymi testami? Pzdr
majos Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 ace 250 albo 150 jak niemasz tyle kasy ,z używkami jest tak niedawno gostek miałczał że coś mu sie p...y z ace 250[używka] a nowy 2stówy drozszy był.zacisnąć zęby i dozbierać!
justomen Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 Kolego Armand, każdy ma prawo do wyrażenia swojej opini. Ja nikogo kanciarzem" nie nazwałem.Kolego Seeker, Wykrywacz ALL-1M zasięgi ma podobne na drobny kolorek jak W5900. Ale W5900 z płytką mix-mode" od Kolegi Mranda czyni ten wykrywacz bardziej rozbudowany: praca statyczna, dynamiczna, szybkie przełączenia statyk-dynamik i odwrotnie, identyfikacja tonowa, namierzanie tonowe, identyfikacja ceramiki, kamieni magnetycznych...Krótko: ALL -1M łączy z W5900 zasięg na drobny kolor. All-1M posiada oprócz dużej cewki 280mm cewkę mała145 mm. mała cewka zasięg ma tylko odrobinę gorszy. Pozdrawiam
seeker Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 Te zasięgi to sprawdzone w terenie czy raczej na sucho" przed kompem??pzdr
justomen Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 testowałem wykrywacze w terenie na ziemi piaszczystej. Przemiatałem Allem jako pierwszy i znaczyłem sygnał na kolor, za mną chodził kolega z W5900. Zaznaczone przez ALLa miejsca okazały sie 90% kolorkiem. W5900 nic wiecej nie wyszukał. Mokrej trawy nie było gdyz chciałem oszczedzic wykrywacz przed bryzą wody z piachem.
seeker Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Wobec tego jaki jest powód sprzedaży, tak dobrego wykrywacza za tak małe pieniądze? pzdr
justomen Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Powodów dla jakich sprzedaje ALL-1M jest wiele. Sprzedaję go i już.Unikałem tłumaczenia sprzedazy gdyż powód sprzedaży zawsze moze byc wymyślony. Ale dla wiadomości Seekera podam pare przykładów: budowa domu, oprócz ALLA posiadam jeszcze W5900, żonka trochę mnie przegania po co ci dwie wykrywki", mało miejsca w piwnicy, miałem tez nadzieje że moi koledzy troszkę sie zainteresuja tą wykrywką, bo w grupie zawsze raźniej i im odsprzedam,i wiele wiele innych.
ALL Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Witam.Składałem ten wykrywacz.ALL-1M to prosta ,ale skuteczna konstrukcja wykrywacza dynamicznego.Nie znam ceny jaką chce uzyskać Pan justomen.Mogę jedynie polecić ten wykrywacz każdemu potencjalnemu nabywcy.Tym bardziej ,że w zestawie jest mała sonda 15cm [snajperka] ,bardzo dobra na prowadzenie poszukiwań w silnie zaśmieconym terenie.Obie sondy mają uzwojenia cewek ekranowane.ALL.
ALL Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Na alledrogo ,ludzie sprzedają różne wykrywacze i nikt z tego powodu nie robi mydła.Jak tylko tu na forum pokaże się ta konstrukcja i temat tej wykrywki ALL-1 ,to niektórym rośnie poziom adrenaliny i zaczyna się płonąca dyskusja.Spokojnie Panowie ,nie jestem producentem wykrywaczy i nie ma podstaw by się obawiać z mojej strony konkurencji , tak producentów jak i ich dealerów.ALL.
seeker Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Kupno wykrywki tylko po to by ją przetestować i zaraz potem sprzedać powinno dać chyba potencjalnym kupującym coś do myślenia. Poza tym porównywanie tego wykrywacza do W5900 w godzinę nie odzwierciedla jego możliwości i o niczym nie świadczy. Wg mnie dałaś się nabrać na filmy na youtubie, które zresztą dla ciebie jako sprzedającego są najlepszą rekomendacją tego wykrywacza. Nie dziwię się więc, że brak jakiegokolwiek opisu na all.. No ale widzę, że nabywcę już znalazłeś, gratuluję i powodzenia kopytko.Pzdr
sindbad Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 Panie justomen- napisałem to co napisałem, jeżeli czujesz się z tego powodu urażony, cóż jedyne co mogę zrobić to bardzo Cię przeprosić. Zauważ, że nie stwierdzam, że jesteś kanciarzem- po prostu się waham co jest , ale jak zauważył przedmówca sprzedaż sprzętu po tak niskiej cenie i krótkim okresie użytkowania daje do myślenia. Dodatkowo na sąsiednim forum przeczytałem wątek jak to 2 użytkowników kupiło All-1 M i było z niego no cóż...Jeżeli mnie pamięć nie myli to jeden z nich wysyłał nawet sprzęt do przeróbki do elektronika i dopiero ten doprowadził go do ładu i składu. Uznałem, że to kolejna powtórka z rozrywki. Tak więc jeszcze raz przepraszam za mój niewyparzony język. Pozdrawiam serdecznie
justomen Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 Sindbad napisał: sprzedaż sprzętu po tak niskiej cenie i krótkim okresie użytkowania daje do myślenia."jeszcze wykrywacza nie sprzedałem gdyz jest wystawiony za cenę wywoławczą" a nie kup teraz"i mam nadzieje że ofert bedzie więcej.Proponuję przeprowadzic wywiad środowiskowy z zapytaniem dlaczego justomen sprzedaje wykrywacz" taki wywiad bedzie bardziej wiarygodny, gdyż ja parę historyjek mogę wyssac z palca. Jeszcze raz powtarzam sprzedaję go i już" winni sie tłumaczą. Zapewniam ze wykrywacz jest nowy i sprawny technicznie w 100% z Panem All-em jest doskonały kontakt i w przypadku jakich kolwiek problemów napewno nie odmówi pomocy.Pozdrawiam.
armand Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 Wszyscy węszą spisek, dlaczego justomen sprzedaje wykrywacz. Ale ja stwierdzam obecność nowego hobby, którego justomen jest przedstawicielem. Otóż hobby to polega na kupowaniu wykrywaczy, krótkie pochodzenie z nim i sprzedanie. Otóż kiedyś wykrywacze były niesamowicie drogie, kupowało się i każdy myślał, że umrze z tym wykrywaczem, tak jak się kupowało dużego Fiata. Myło się go co niedziela i ... wkładało pod plandekę. Obecnie społeczeństwo jest coraz zamożniejsze. Nie wszystkim się chce chodzić po polach czy lasach, niektórzy chcą się bawić wykrywaczami, a nie w wykrywanie. Wykrywacze oferują obecnie dużo możliwości funkcyjnych. Także niech wszyscy się nie dziwią, że są fani zabawy wykrywaczami. Przecież nie wszyscy posiadacze szybkich samochodów jeżdżą nimi szybko, nie wszyscy posiadacze ciepłych śpiworów, śpią w nich zimą w Alpach, i nie wszyscy właściciele książek je czytają :)Także nie wszyscy posiadacze wykrywaczy muszą się z nimi wiązać do końca życia. Miałem kilka wykrywaczy i np. wykrywacz, który najbardziej mi się podobał, nie spełnił moich oczekiwań technicznych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.