Skocz do zawartości

Okolice Wielunia

kielanito

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na początku chciałbym się przywitać z wszystkimi forumowiczami. Od dłuższego czasu przeglądam z wielkim zainteresowaniem to forum.
Mieszkam w okolicach Wielunia, czyli miejsca gdzie rozpoczęła sie II Wojna Światowa. Pożyczyłem od znajomego wykrywacz (HS-3), i od jakiegoś czasu odwiedzam okoliczne lasy.
Niestety mimo ogromnego czasu poświęconego na znalezienie miejscówek nie udalo mi się zbyt wiele znaleźć , jedynie jakies łuski odłamki i tzw. złom", jednak kiedy znalazłem pierwszą w życiu łuskę to niesamowicie się ucieszyłem, że w koncu cos historycznego, najlepszym odkryciem jak do tej pory bylo 5 feningów z 42'. Myślę, że wiem juz dość dużo o okolicznych walkach, umocnieniach (namierzyłem kilka bunkrów i wiele okopów), jednak wydaje mi się, że nie zbyt wiele tutaj się działo. Jeśli ktoś jest z tych okolic serdecznie zapraszam do wspólnej rozmowy na temat eksploracji tych okolic, a jeśli ktoś potrzebuje jakies informacje proszę śmiało pytać ;)
  • 2 years later...
  • 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie