Skocz do zawartości

Obchody Święta Pułkowego 11 Dywizjonu Artylerii Konnej z Bydgoszczy - 21.06 2009 LPKiW Myślęcinek

Rekomendowane odpowiedzi

Oho, zapodaj więcej zdjęć tej Grupy rekonstrukcyjnej".

Wspaniale prezentowali się na świecie Pułkowym 2pszwol.

Więcej oficerów niż szeregowców, dziewuchy w mundurach, kabury na plecach, haftki porozpinane - po prostu cud miód - grupa rekonstrukcyjna radzieckich komisarzy politycznych.

W sumie nie wiem, czy wypada się czepiać, zatem zacznę od Zyczeń dla 11 D.A.K. z okazji jego świeta!!

Ku chwale Artylerii Konnej!!

niestety Panowie...pewnych rzeczy chyba nie wypada robić, szczególnie przy swięcie. Barwy Rzeczpospolitej to nie ściera i nie powinny lezeć na ziemi. Jest mnóstwo lepszych sposobów ich wyeksponowania. Podobnie zastanawia mnie sposób prezentowania pamiątek po kombatancie. Chyba nie bardzo wypada pokazywac je rzucone na chodnik:(

To tak na gorąco.

Miłoby było nawiązać kontakt i może współpracę:)

Serdecznie pozdrawiam!!
Lookie

GRH 7 D.A.K."
Poznań

Witam lookas. Muszę przyznać, że negatywny wpływ na twoją opinię mają moje spłaszczone zdjęcia. W rzeczywistości flaga z podkowami, łuska, szabla i siodło były położone pod brzozowym krzyżem, który był wbity na szczycie skarpy w LPKiW w Myślęcinku. Tuż za krzyżem znajdował się ołtarz. Obchody 11 DAK zapoczątkowała msza św. odprawiana przez zaprzyjaźnionego kapłana. Pozdrowienia dla GRH 7 DAK.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie