Skocz do zawartości

pobojowisko- Wschowa 1706

majos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
pomoże pomoże wszystkiego niewyciągnie sie nigdy zwarzywszy że 300 lat temu były tam bagna a teraz ani śladu więc wiele rzeczy może leżeć niżej niż siegają najlepsze wykrywacze a ziemia ciągle pracuje pozdro optymistycznie
Napisano
i jak koledzy efekty ja mam wrazenie ze wszystko na naszych poletkach wybrane i trzeba bedzie inny teren poszukac
pozdrawiam
Napisano
Jest, a moze byla, jeszcze stara strzelnica poniemiecka, w latach 80-tych nadal w uzyciu. W Parku Wolsztynskim, jako dziecko wyciagalem tam luski poniemieckie, jakies monetki, lezala odznaka Winter Hilfe.
Napisano
mi wyszło trochę boratynek, jakieś prusaki i żadnego sreberka - :(
niech ten rzepak zaorają, bo takie badyle, że chodzić się nie da...
  • 2 weeks later...
Napisano
witam..byl ktos na zwiadach w okolicach wschowy lub szlichty..tubylcy przygotowali juz pola coby pobiegac z odkrywka ;) bo mi sie juz lasy pokonczyly"
Napisano
witam..wlasnie wrocilem z okolic wilkowa..cieniutko bylo..moniaki prl,guzikow kilka i kilogramy lusek..i miliardy krwiopijcow..chyba trzeba teren zmienic..
  • 2 weeks later...
Napisano
witam za zielonym cpn jak sie jedzie na głogów po prawej wychodzą monetki. tam gdzie teraz połowa zaorana połowa nie.

pozdr aniolg
Napisano
witam..a dokladniej?za cpn-em w kierunku szlichty,czy gdzies dalej(za lasem,pole obok wilkowa?)..narobilem ostatnio kilometrow w tym rejonie i cieniutko bylo..kilka prusakow..i pare pierdolek..zdrow..
Napisano
nie anialog tylko aniolg !!!!!! jadąc na głogów za wschową jest cpn po prawej . za tym cpnem ale przed laskiem jest poletko obecnie graniczy z nim poletko kukurydzy.
I jeszce jedno na mapie bitwy pod wschową widać jakies jeziora czy stawy oraz rzeczkę (rzekę , a może rów) . ktos kuma konkretnie które to są bo obecnie żądne mi nie pasują i nie bardzo moge to nanieść na współczesne mapy
pozr aniolg
sory za przejęzyczenie a odnośnie pobojowiska to musisz pojechać na miejsce i od strony byka w pobliżu dużego gnojownika pięknie widac obnizenia terenu po tych jeziorkach czy też bagniskach pozdro p.s na głównym terenie pobojowiska rosną buraki wiec jeszcze trzeba poczekać
Napisano
nie -tam gdzie mi napisał aniolg za cpenem na szlichte po prawej ale słabo tam a koło byczka ostatni trzepłem guziora wrześniowego chyba i klamre alu od polskiego plecaka troche mnie zdziwiły to
Napisano
Woli przypomnienia to we wrześniu 1939 roku jednostki polskie zrobiły wypad pod Wschowę i ostrzelały pare budynków (chyba nawet koszary).
Napisano
dzieki majos za info..jak będę przejeżdżał przez Wschowe to może gdzieś podreptam po terenie..aktualnie kończę" las obok szlichty..zdrów..(ostatnio męczyłem las gola-s.drzewce,nic ciekawego..jedno sreberko,parę prl-ow i guzior..)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie