anty-szkodnik przysypywacz Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Napisano 16 Czerwiec 2009 Witam. Prosiłbym o info na temat poniżej przedstawionego medalu.
anty-szkodnik przysypywacz Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Napisano 16 Czerwiec 2009 Napis na awersie:LANDWIRTSCHAFTSKAMMER F.D.PROV.WESTPREUSSENRewers:EHRENPREIS FUR LANDWIRT SCHAFTLICHE LEISTUNGENSrebro próby 990Autor Paul Spiedler DANZIGwaga 27 gramgrubość 0,3cmśrednica 4,0 cmJeżeli to jest jakiś popularny medal pamiątkowy , to przepraszam za zawracanie głowy. Będę oczywiście wdzięczny za wszelkie informacje na jego temat.
anty-szkodnik przysypywacz Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Napisano 16 Czerwiec 2009 Prosiłbym o przetłumaczenie napisów. Pozdrawiam.
Luftlander Napisano 16 Czerwiec 2009 Napisano 16 Czerwiec 2009 LANDWIRTSCHAFTSKAMMER F.D.PROV.WESTPREUSSENIzba Rolna Prowincji Zachodnie PrusyEHRENPREIS FUR LANDWIRT SCHAFTLICHE LEISTUNGENHonorowa Nagroda za Pracę RolnikaJakoś tak , jak się pomyliłem to nie bijcie.Pozdrawiam
anty-szkodnik przysypywacz Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Napisano 17 Czerwiec 2009 Luftlander - bardzo dziękuję za przetłumaczenie tekstu. Nawet nie spodziewałem się, że medal ma związek z rolnictwem. Mogę dodać ciekawostkę, że medal został znaleziony w kretowisku, był wyrzucony na powierzchnie ziemi przez kreta.Trochę śmieszne, ale prawdziwe zdarzenie. Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.