wolfik1 Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Napisano 16 Czerwiec 2009 Mam propozycję żeby w tym wątku zamieszczać fotki naszych rodzinnych kombatantów/weteranów , dziadków ,pradziadków itp.Internet i to forum jest pełne wszelkich fotografii , głównie obcych.Tutaj moglibyśmy zamieszczać naszych własnych i przez fakt ich ukazania uczynić ich nieśmiertelnymi a przy okazji pochwalić się historią własnej rodziny.A kto wie może dzięki temu odkryjemy jakieś ciekawostki albo koligacje rodzinne ?Jeżeli spodoba się Wam ta inicjatywa to super jeżeli nie temat umrze śmiercią naturalną.Ja zaczynam zatem,na zamieszczonym zdjęciu znajduje się major Ludwik Ostrowski , oficer CK Armii , mój osobisty pradziadek zmarły w roku 1916(ojciec mojej babci Wandy)Fotka zrobiona praddopodobnie około roku 1910-11 w Stryju w zakładzie fotograficznym N.Lissa - cesarsko królewski nadworny fotograf.
wolfik1 Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Napisano 16 Czerwiec 2009 Tutaj natomiast mój dziadek od strony mamy , Stefan Mieruszyński z Czestochowy walczący w Wojnie Obronnej 1939 w okolicach Mokrej a w trakcie okupacji członek Armii Krajowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.