Skocz do zawartości

NASI KOMBATANCI I WETERANI

wolfik1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam propozycję żeby w tym wątku zamieszczać fotki naszych rodzinnych kombatantów/weteranów , dziadków ,pradziadków itp.
Internet i to forum jest pełne wszelkich fotografii , głównie obcych.
Tutaj moglibyśmy zamieszczać naszych własnych i przez fakt ich ukazania uczynić ich nieśmiertelnymi a przy okazji pochwalić się historią własnej rodziny.

A kto wie może dzięki temu odkryjemy jakieś ciekawostki albo koligacje rodzinne ?

Jeżeli spodoba się Wam ta inicjatywa to super jeżeli nie temat umrze śmiercią naturalną.

Ja zaczynam zatem,na zamieszczonym zdjęciu znajduje się major Ludwik Ostrowski , oficer CK Armii , mój osobisty pradziadek zmarły w roku 1916(ojciec mojej babci Wandy)
Fotka zrobiona praddopodobnie około roku 1910-11 w Stryju w zakładzie fotograficznym N.Lissa - cesarsko królewski nadworny fotograf.

Napisano

Tutaj natomiast mój dziadek od strony mamy , Stefan Mieruszyński z Czestochowy walczący w Wojnie Obronnej 1939 w okolicach Mokrej a w trakcie okupacji członek Armii Krajowej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie