sodomsky Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Napisano 14 Czerwiec 2009 Witam.Mam pytanie-czy ktoś z kolegów kopał" w tym rejonie?
sodomsky Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Napisano 14 Czerwiec 2009 Nie.Ta jest w samych Cieplicach.Dawna nazwa to Sołtysia Góra.
mihura Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 Tam nie spacerowałem.Ale jeśli masz ochotę na coś Pruskiego to spróbuj za koszarami(do góry przy torach i potem pod górę w prawo,dość stromo)Po lewej stronie ,znajdziesz wielki stary Dąb i pozostałości rowu strzeleckiego(okres CSR)Powinno być tam miejsce na palenisko(Wszystko po lewej stronie)Tam spróbuj.10 lat temu grzebiąc w ziemi patykiem! Wyciągnąłem podstawek,talerzyk z pruską gapcią.Powodzenia.
mihura Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisz coś po wyprawie.Na ogół, albo na priv.powodzenia.
Scout1942 Napisano 7 Kwiecień 2010 Napisano 7 Kwiecień 2010 Do Mihura. Dziś spacerowałem sobie po okolicy i zaszedłem w miejsce przez Ciebie wskazane. Może duzego dębu nie było :) ( wielkość jak wszystkie przy tej drodze tyle że podwójny)ale jedna rzecz była bardzo charakterystyczna, mianowicie duża dziura pod samym drzewem :)trochę przypruszone liśćmi. Namiar może był ciekawy lecz kolega po otrzymaniu informacji nie raczył odpisać co się tam znajdowało a jak wiadomo na tym poligonie znajdowano naprawdę ciekawe przedmioty I jak i II wojenne. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.