JacekN3 Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 MG34 na stanowisku. Pomimo ostrzeżeń Hauptman'a wieśniacy obserwują starcie zza płota.
JacekN3 Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 Atak tradycyjnie się powiódł, ale nie obyło sie bez strat.
JacekN3 Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 Podziękowanie dla publiczności za gorący doping.
Klemens Forel Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 Witam filmik z insenizacji.Nie czepiać sie do mundurów szwedzkich motocyklistów(2) brak sortu do załatwienia na potrzeby 2 BMW w szybkim czasie.Bez zadnych tekstów typu rokokoko;)
Klemens Forel Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 A oto link : http://www.youtube.com/watch?v=G8wCDZWaGS0&eurl=http%3A%2F%2Fwww.poranny.pl%2Fapps%2Fpbcs.dll%2Farticle%3FAID%3D%2F20090607%2FBIALYSTOK%2F627385367&feature=player_embedded
Klemens Forel Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 A tu wszystko od Słowian po II wojne pare zdjęc:http://www.wrotapodlasia.pl/pl/wiadomosci/wydarzenia_dnia/Od_Slowian_do_zolnierzy_wrzesnia_piknik_historyczny_w_Bialostockim_Muzeum_Wsi.htm
wolfik1 Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 nie wiem jak to jest ale strzelanie do uciekających jeńców wzbudza radość i oklaski oglądających :-)oczywiście mam na myśli całą burzę która przeszła po Modlinie na ten temat na forum ...
Steiner7 Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Jaki płynie z tego wniosek?-robić to częściej-bardziej brutalnie (realistycznie)-wprowadzić interakcję z publicznością (niech każdy widz rozwali sobie uciekającego jeńca)-jak za czasów rzymskich, niech mający jeńca pod karabinem wojak zapyta publiki-co zrobić z jeńcem? Darować go zdrowiem, czy rozstrzelać podczas próby ucieczki?A na zakończenie najaktywniejsza GRH Rozwałka" dostanie od publiczności standing ovation"...
wolfik1 Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Jako dopełnienie żeby iść z aktualny tryndem" ,proponuję dołączyć konkurs SMS-owy dla publiczności na okrzyk przed strzałem:A. w imieniu Rzeczypospolitej !B. W imieniu wuja Władka i cioci Jadzi !c. w imię Ojca i Syna !Ten kto wyśle największą ilość SMS-ów otrzyma talon na grochówkę i prawo odpalenia" wybranego przez siebie jeńca :-)
Agaton_fan Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Dobry żart :). Chociaż ja osobiście pewne zachowania jestem w stanie zrozumieć, może wnuczki zbyt mocno wzięły do siebie" wspomnienia dziadków/babć. Mama żony do dziś ma traumę z dzieciństwa, pamięta obraz jak dzielni germańscy wojownicy na jej oczach urywali łebki gołębiom z gołębnika i rzucali dzieciom pod nogi, bili kolbami szyby (szukali dziadka, co mu się partyzantki zachciało - nie dorwali, w 1944 NKWD było sprawniejsze - dostał kulkę na podwórku). W ferworze i realizmie pokazu można zrozumieć emocje, w końcu to Polska, a nie Francja, Dania czy Holandia.
Klemens Forel Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Chyba się ludziska wczuli.... wyborczy patriotyzm?Może nie lubią dziadka jednego z polityków? U mnie w regionie ta partia podobno poniosła klęskę ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.