Skocz do zawartości

Quattro MP czy Sovereign GT?

suchy ss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Koledzy, jak myslicie ktory z tych dwoch minelabow jest bardziej uniwersalny (na militarke i kolorek) i ktory latwiejszy w obsludze? planuje zmiane sprzetu i nie wiem ktorego wybrac ;/ wczesniej chodzilem na PI, HS-3, aktualnie ACE 250. Za wszelka pomoc w doradzenu DZIEKUJE! :)
pzdr.
Dawid
Napisano
Miałem Quattro. Dobry sprzęt na przeczesane miejscówki monetkowe, tylko trzeba wolno przemiatać. Żelastwo też wykopiesz, ale jego głównym przeznaczeniem jest kolorowa drobnica. Nie miałem GT, ale chyba w temacie jego możliwości kopania militarki nie trzeba nic mówić. Sporo tematów o tym sprzęcie do poczytania, o czym na pewno wiesz;)
Pzdr
Napisano
Dodam, że Quattro jest prosty jak cep. Wybierasz program na starcie i biegasz. Z tego co koledzy piszą z GT jest nieco gałkologii. Quattro stosunkowo ciężki, ale dość dobrze wyważony. Początkowo czułem go w kościach, ale z czasem się oswoiłem". GT też waga ciężka, podobno jest lepiej z prostym wysięgnikiem.
Pzdr
Napisano
Witam , chodziłem z gt , a teraz zamiatam Quatro , to bardzo podobne sprzęty jeżeli chodzi o parametry : zasięg , dyskryminację. MP jest moim zdaniem lepiej wykonany tzn. kabel jest mniej narażony na uszkodzenie i w gt puszka z elektroniką po jakimś roku się luzuje i ja musiałem ją dodatkowo zabezpieczać żeby nie odpadła podczas pracy . Quatro jest prostszy w obsłudze i ma ciut lepszą dyskryminację przez co lepiej niż w gt odróżnisz po dźwięku co jest pod cewką i przez to że ma już w standardzie wyświetlacz daje ci więcej informacji o zalegającym przedmiocie .

Pozdrawiam Jacek
Napisano
Akumulatorki o pj. 2500 sony bo na takich chodzę starczają spoko na 20 godzin , a baterie służą mi tylko na dokończenie wypadu jeżeli akumulator padnie na polu , nigdy nie chodziłem tylko na bateriach .
Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie