suchy ss Napisano 22 Maj 2009 Autor Napisano 22 Maj 2009 Witam.Koledzy, jak myslicie ktory z tych dwoch minelabow jest bardziej uniwersalny (na militarke i kolorek) i ktory latwiejszy w obsludze? planuje zmiane sprzetu i nie wiem ktorego wybrac ;/ wczesniej chodzilem na PI, HS-3, aktualnie ACE 250. Za wszelka pomoc w doradzenu DZIEKUJE! :)pzdr.Dawid
seeker Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 Miałem Quattro. Dobry sprzęt na przeczesane miejscówki monetkowe, tylko trzeba wolno przemiatać. Żelastwo też wykopiesz, ale jego głównym przeznaczeniem jest kolorowa drobnica. Nie miałem GT, ale chyba w temacie jego możliwości kopania militarki nie trzeba nic mówić. Sporo tematów o tym sprzęcie do poczytania, o czym na pewno wiesz;)Pzdr
seeker Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 Dodam, że Quattro jest prosty jak cep. Wybierasz program na starcie i biegasz. Z tego co koledzy piszą z GT jest nieco gałkologii. Quattro stosunkowo ciężki, ale dość dobrze wyważony. Początkowo czułem go w kościach, ale z czasem się oswoiłem". GT też waga ciężka, podobno jest lepiej z prostym wysięgnikiem.Pzdr
suchy ss Napisano 22 Maj 2009 Autor Napisano 22 Maj 2009 Dzieki Sekker ;]A moze jest ktos kto pracowal na obydwoch sprzetach?
jacek825 Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 Witam , chodziłem z gt , a teraz zamiatam Quatro , to bardzo podobne sprzęty jeżeli chodzi o parametry : zasięg , dyskryminację. MP jest moim zdaniem lepiej wykonany tzn. kabel jest mniej narażony na uszkodzenie i w gt puszka z elektroniką po jakimś roku się luzuje i ja musiałem ją dodatkowo zabezpieczać żeby nie odpadła podczas pracy . Quatro jest prostszy w obsłudze i ma ciut lepszą dyskryminację przez co lepiej niż w gt odróżnisz po dźwięku co jest pod cewką i przez to że ma już w standardzie wyświetlacz daje ci więcej informacji o zalegającym przedmiocie .Pozdrawiam Jacek
suchy ss Napisano 22 Maj 2009 Autor Napisano 22 Maj 2009 Dzieki Jacek, a powiedz mi na ile godzin w terenie starczaja zwykle baterie? a na ile akumulatorek?pzdr.Dawid
jacek825 Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 Akumulatorki o pj. 2500 sony bo na takich chodzę starczają spoko na 20 godzin , a baterie służą mi tylko na dokończenie wypadu jeżeli akumulator padnie na polu , nigdy nie chodziłem tylko na bateriach . Pozdro
albertus32 Napisano 23 Maj 2009 Napisano 23 Maj 2009 koledzy a jak sie maja sprawy zasiegu , czy rezultaty podobne czy przewaga któregos, chodzi mi o kolorek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.