Skocz do zawartości

Kanały pod Wawą

ja20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, ciekawy jestem, czy ktoś z forum próbował wejść do kanałów którymi chodzili powstańcy?
Napisano
Nie chodzi mi o dokładne namiary na wejścia, ostrzeżenia itp, bardziej o wrażenia, jakieś fotki itp.Korci mnie, żeby spróbować tam wejść.
Napisano

Dziś weszliśmy do jednego, żadnych problemów, krat, zamknięć, wchodziliśmy od strony Wisły.

Napisano

Ciekawe, czy ktoś z forum zwiedzał te kanały, strasznie nie jest, tylko śmierdzi i są duchy.

• 8 months later...
Napisano
Jakby sie przypatrzec to na ostatnim zdjeciu widac hełm...fajna sprawa tylko to te o najwiekszej przepustowosci a ja wygladaja inne? moze odswiezyc watek i ktos jeszcze skrobnie na ten temat jakies ciekawosci anegdoty???
  • 3 weeks later...
Napisano
Swego czasu łaziliśmy po tzw.Raju Poniatowskiego(wejście na skarpie nad ul.Myśliwiecką a wyjście na skarpie nad ul.Książęcą) a jeśli chodzi o kanały to tylko w tym pod Pl.Trzech Krzyży(wejście na skarpie nad ul.Królewską naprzeciw Muzeum Wojska Polskiego).Fajna sprawa ale jak napisał ja20 dosyć śmierdząca...Pozdro.
Napisano

Wejście do Elizeum(tzw.Raj Poniatowskiego)od strony Królewskiej.Niestety obydwa wejścia zablokowane na amen przez kochane władze.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Elizeum_w_Warszawie

Napisano
jest wejście w wale k. cytadeli(jednostka wojskowa) b. łatwo dostępne( przynajmniej 2 lata temu było, kiedy troszkę tam śmigałem)Od głównej bramy wjazdowej na jednostkę, chodnikiem w lewo, po ok 100m pod betonowym mostkiem jest otwór 0,5x1m. A dodam też, że i w cytadeli są dziury takie, że można po lochach pochodzić i przypadkiem na terenie jednostki wylądować:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie