Skocz do zawartości

Poszukiwania w Niemczech

Nub

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Czy może orientuje się ktoś w niemieckich przepisach odnośnie wykopków.Z tego co wyczytałem w starszych postach to wszystko zależy od Landu i właściciela ziemi np.:lasu.
Mnie konkretnie interesuje Land Rheinland-pfalz i przepisy odnośnie wykopków w nim.

Pozdrawiam.
Napisano
Ja szukałem w okolicach Hannoveru. Z lasami problem bo w większości w prywatnych rekach. Na polach i łąkach jak najbardziej. Miałem kontakt z przedstawicielami służb porządkowych, który zakończył się tylko informacją że w pobliżu jest lęgowisko jakiś ptaszków he, he (w Polsce na pewno władowali by mi już mandat). Po za tym wielkie zainteresowanie postronnych obserwatorów, którzy podpowiadali gdzie szuka.Pozdrawiam
  • 3 weeks later...
Napisano
kompetentną odpowiedź uzyskasz też u źródła na www.schatzsucher.de , www.militaria-fundforum.de lub www.militaria-fundforum.com

z eksploratorskim pozdrowieniem darz dół
Napisano
odnosnie kopania to kolega kopał po niemieckiej stronie i mowił ze problemow nie miał ze po spotkaniu z policją niemiecka skonczyło sie tylko pogawetka i zyczeniem sukcesow w poszukiwaniach, jak jest w innych miejscach niewiem .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie