Nub Napisano 11 Maj 2009 Autor Napisano 11 Maj 2009 Witam. Czy może orientuje się ktoś w niemieckich przepisach odnośnie wykopków.Z tego co wyczytałem w starszych postach to wszystko zależy od Landu i właściciela ziemi np.:lasu.Mnie konkretnie interesuje Land Rheinland-pfalz i przepisy odnośnie wykopków w nim.Pozdrawiam.
rebe Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 Ja szukałem w okolicach Hannoveru. Z lasami problem bo w większości w prywatnych rekach. Na polach i łąkach jak najbardziej. Miałem kontakt z przedstawicielami służb porządkowych, który zakończył się tylko informacją że w pobliżu jest lęgowisko jakiś ptaszków he, he (w Polsce na pewno władowali by mi już mandat). Po za tym wielkie zainteresowanie postronnych obserwatorów, którzy podpowiadali gdzie szuka.Pozdrawiam
Maku 73 Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 kompetentną odpowiedź uzyskasz też u źródła na www.schatzsucher.de , www.militaria-fundforum.de lub www.militaria-fundforum.comz eksploratorskim pozdrowieniem darz dół
Aliens Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 odnosnie kopania to kolega kopał po niemieckiej stronie i mowił ze problemow nie miał ze po spotkaniu z policją niemiecka skonczyło sie tylko pogawetka i zyczeniem sukcesow w poszukiwaniach, jak jest w innych miejscach niewiem .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.