drchirypl Napisano 9 Maj 2009 Autor Napisano 9 Maj 2009 Witam, wpadla mi w rece ostatnio manierka US (oryg, metal)Z zewnatrz jest ok ale w srodku sila rzeczy jest rudawy nalot zwano potocznie rdza :)Moje pytanie czy ktos zna sposob na sprawne i dokladne usuniecie? Tak zeby mozna bylo pozniej z niej bez stresu popijac co nieco.
past Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 proponuje gotowanie + odkamieniacz - czyli kwasek cytrynowy jak to nie da rady to niestety oddrdzewiacz , potem kilka razy wrzątek z płynem , na końcu płukanie nadmanganianem potasu / tu uwaga na ręce bo mocno farbuje/
past Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 proponuje gotowanie + odkamieniacz - czyli kwasek cytrynowy jak to nie da rady to niestety oddrdzewiacz , potem kilka razy wrzątek z płynem , na końcu płukanie nadmanganianem potasu / tu uwaga na ręce bo mocno farbuje/
drchirypl Napisano 12 Maj 2009 Autor Napisano 12 Maj 2009 Dzieki, sprobuje!Jak nie pomoze odkamieniacz to podobno jeszcze dobry sposob jest wziasc potluczone szklo wsypac i pogrzechotac pare dni :)Sprobuje a odrdzewiacz, fosol zostawie na koniec.
lesiu Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Baki motorowerowe odrdzewiałem za pomocą małych-średnich gwoździków i grzechotania aż do skutku. Przynosiło to bardzo dobre efekty, może i tutaj zadziała.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.