drchirypl Napisano 9 Maj 2009 Autor Share Napisano 9 Maj 2009 Witam, wpadla mi w rece ostatnio manierka US (oryg, metal)Z zewnatrz jest ok ale w srodku sila rzeczy jest rudawy nalot zwano potocznie rdza :)Moje pytanie czy ktos zna sposob na sprawne i dokladne usuniecie? Tak zeby mozna bylo pozniej z niej bez stresu popijac co nieco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 proponuje gotowanie + odkamieniacz - czyli kwasek cytrynowy jak to nie da rady to niestety oddrdzewiacz , potem kilka razy wrzątek z płynem , na końcu płukanie nadmanganianem potasu / tu uwaga na ręce bo mocno farbuje/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 proponuje gotowanie + odkamieniacz - czyli kwasek cytrynowy jak to nie da rady to niestety oddrdzewiacz , potem kilka razy wrzątek z płynem , na końcu płukanie nadmanganianem potasu / tu uwaga na ręce bo mocno farbuje/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drchirypl Napisano 12 Maj 2009 Autor Share Napisano 12 Maj 2009 Dzieki, sprobuje!Jak nie pomoze odkamieniacz to podobno jeszcze dobry sposob jest wziasc potluczone szklo wsypac i pogrzechotac pare dni :)Sprobuje a odrdzewiacz, fosol zostawie na koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiu Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 Baki motorowerowe odrdzewiałem za pomocą małych-średnich gwoździków i grzechotania aż do skutku. Przynosiło to bardzo dobre efekty, może i tutaj zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.