michal123456789 Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 Witam. Piszę w imieniu mojej koleżanki która zwróciła się do mnie z prośbą bym wypytał gdzie tylko mogę i spróbował jej pomoc w poszukiwaniach.PROŚBA: Czy ma ktoś może informacje dotyczące żydowskiej rodziny Goldstein, która posiadała zakład krawiecki na ul. Starodąbrowskiej w Tarnowie. Małopolska.Dzieci z tej rodziny w wieku ok. 15 lat zdołały uciec z Tarnowa w 39 roku. Wysłane zostały już listy do organizacji 'Vad Yashem.Zwrócił się do mnie Pan Mark Sharberman- niestety jak narazie nie zdołałał odszukać konkretnych informacji na temat losów rodziny ponieważ nie znamy imiona matki. Dziękuje z góry za każą sugestie.
satron1200 Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Witam . Na początek spróbuj tu http://www.jewishgen.org/ jeżeli poważniej , jest parę instytucji które pomogą twojej koleżance , a znajdziesz je przy pomocy popularnej przeglądarki .Pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.