Skocz do zawartości

Explorer SE Fast i Deep

Danger

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
mam pytanie odnośnie tych funkcji (FAST i DEEP) w Minelabie Explorerze SE. Co one wnoszą pojedynczo i z osobna przy poszukiwaniach monet bądź przy militariach.
Pytam ponieważ niektórzy zalecają włączanie tych funkcji i niebardzo rozumiem jakie maja one znaczenie a niestety posiadam tylko instrukcje w języku angielskim...
Napisano
Dzięki Bandzior26 za link czytałem i pisze sporo ale z tych wypowiedzi nadal nie rozumiem jaki wpływ mają włączone te funkcje lub wyłączone.Pisze tam oględnie dla tych co juz wiedzą co z czym, natomiast ja chcę zapoznać się z zadaniem poszczególnej opcji.Jeśli ktoś wie co wnosi zaznaczenie Fast Deep to prosze o krótkie wyjaśnienie.

Pozdrawiam Danger
Napisano
Funkcje Deep i Fast pozwalają na wybranie sposobu pracy dyskryminacji i będą miały wpływ na sposób identyfikacji dźwiękowej i wizualnej charakterystyki znalezionego obiektu. Deep ma wpływ tylko na małe sygnały poprawia identyfikację głębiej położonych przedmiotów. Wybieraj ją w jednolitym terenie gdzie można spodziewać się głęboko zakopanych przedmiotów. Silne sygnały pozostaną nie zmienione. Fast spowoduje że Twój wykrywacz będzie szybciej reagował na odbierane sygnały ale dyskryminacja będzie mniej dokładna. Używaj Fast jeśli teren jest bardzo zaśmiecony Firma Minelab zaleca stosowanie włączenie funkcji Recovery Fast kiedy funkcja Trash Density jest ustawiona w pozycji High" cytat zaczerpnięty od Minelaba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie