von Neumarkt Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Witam,wczoraj odbyło się spotkanie w muzeum w Środzie Śląskiej,patrz http://odkrywca.pl/czwartek-z-festung-breslau,651224.html#651224,na spotkaniu zaprezentowano również nową książkę FESTUNG BRESLAU 1945 HISTORIA i PAMIĘĆ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Co prawda książkę przeglądnąłem na razie pobieżnie,ale już natrafiłem na kilka informacji o których nie miałem zielonego pojęcia,pozdrawiam v.N . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 2 Maj 2009 Share Napisano 2 Maj 2009 BTW von Neumarkt jesteś z Nowej Marchii?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 3 Maj 2009 Autor Share Napisano 3 Maj 2009 Dolny Śląsk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord_Macragge Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 Kolego von Neumarkt, możesz powiedzieć coś więcej o tej książce? Czy jest już dostępna w sprzedaży, może wspominali o przybliżonej cenie? Miałem być na tym spotkaniu, ale szczęśliwie" wypadło w jedyny nie pasujący mi dzień, mimo że z Wrocławia do Środy jest rzut granatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 6 Maj 2009 Autor Share Napisano 6 Maj 2009 Z tego co usłyszałem na spotkaniu,w sprzedaży na terenie kraju miała być w ostatnich dniach kwietnia.W książce zawarty jest opis wszystkich jednostek walczących po obu stronach,jest trochę o samych walkach.Ciekawym, przynajmniej dla mnie,jest rozdział dotyczący pochówków żołnierzy i ludności cywilnej.Jest trochę o historii więzienia na ul.Kleczkowskiej z czasów FB i z lat kiedy był we władaniu UB.Poza tym jet jeszcze kilka rozdziałów o bardziej pokojowej treści.Ceny nie znam,ja zapłaciłem 35pln,niby to cena bez marży,więc w księgarni będzie po około 50pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.