von Neumarkt Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 Witam,wczoraj odbyło się spotkanie w muzeum w Środzie Śląskiej,patrz http://odkrywca.pl/czwartek-z-festung-breslau,651224.html#651224,na spotkaniu zaprezentowano również nową książkę FESTUNG BRESLAU 1945 HISTORIA i PAMIĘĆ.
von Neumarkt Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 Co prawda książkę przeglądnąłem na razie pobieżnie,ale już natrafiłem na kilka informacji o których nie miałem zielonego pojęcia,pozdrawiam v.N .
Lord_Macragge Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Kolego von Neumarkt, możesz powiedzieć coś więcej o tej książce? Czy jest już dostępna w sprzedaży, może wspominali o przybliżonej cenie? Miałem być na tym spotkaniu, ale szczęśliwie" wypadło w jedyny nie pasujący mi dzień, mimo że z Wrocławia do Środy jest rzut granatem.
von Neumarkt Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 Z tego co usłyszałem na spotkaniu,w sprzedaży na terenie kraju miała być w ostatnich dniach kwietnia.W książce zawarty jest opis wszystkich jednostek walczących po obu stronach,jest trochę o samych walkach.Ciekawym, przynajmniej dla mnie,jest rozdział dotyczący pochówków żołnierzy i ludności cywilnej.Jest trochę o historii więzienia na ul.Kleczkowskiej z czasów FB i z lat kiedy był we władaniu UB.Poza tym jet jeszcze kilka rozdziałów o bardziej pokojowej treści.Ceny nie znam,ja zapłaciłem 35pln,niby to cena bez marży,więc w księgarni będzie po około 50pln.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.