skorpion000 Napisano 23 Luty 2004 Autor Napisano 23 Luty 2004 mam duży przedmiot zelazny który był pokryty rdzą. zamoczyłem go w occie na dwa dni i ta rdza odeszła. Potem wziąłem szczotkę drucianą i przejechałem go nią. Wszystko by było ok gdyby nie... Połowa tego przedmiotu jest w idealnym połysku a reszta jest tak jakby szara? Jak doprowadzić do połysku i jak zlikwidować ten szarawy kolor?
panzerule Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 szara,bo bardziej skorodowana,mogly na ta kawalek szary dzialac jakies kwasy zawarte np.w glebie lub cos zracego.Nie wiem jaka wartosc przedmiotu i co to jest,ale chyba pozostaje ci papier scierny jaki drobny/wodny/mozna pierw podac WD40 i wtedy szlifowac,lub polerka i pasta polerska.
Szefo Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 trzeba próbować od metod najłatwiejszych, dopiero potem kombinować, na początek spróbuj pasty polerskiej tak jak napisał panzerule i się nie zniechęcaj po paru minutach bo czasem trzeba więcej czasupozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.