Damian190595997 Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Napisano 14 Kwiecień 2009 Cześć ! Kto wie coś o wsi Rynek woj.Mazowieckie,pow.Ostrowski co się tam znajdowało z opowieści mieszkańców było tam lotnisko , jest tam jakiś pomnik niemieckiego żołnierza chyba który nazywał się Ludwik nazwiska nie pamiętam ur.1926 zm.1945 , w lesie jest jak by bunkier w ziemi ale jest całkowicie zasypany ,z moich wykopek wynika że było tam dużo stanowisk mozdzierzowych i baterii przeciw lotniczych ponieważ dużo jest łusek dużego kalibru pasujących do baterii i mozdzierzówek . Jeśli ktoś wie jakie tam były starcia proszę o odp .Może być fajna historia :)
Damian190595997 Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Napisano 14 Kwiecień 2009 Znalazł ktoś na temat tej wsi informacje ? Ponieważ ja nie znalazłem nic na temat jej ;( Musiało się coś dziać jeśli ta wieś zasiliła w dużym sensie moją kolekcję :)
piotr777 Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 nikt nie słyszał ale za to o tobie jest bardzo głośno i każdy o tobie słyszy zalecam............troszkę rozsądku bo zakładasz tematy,wątki jak opętany!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.