cross Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 WitamPoszukuje materiałów i informacji dotyczących wyposażenia niemieckiej straży pożarnej w warunkach polowych/frontowych.Chodzi mi tutaj o wszelkiego rodzaju sikawki, węże, stojaki i aparaturę.Jeśli ktoś posiada jakieś zdjęcia takich brygad strażackich to bardzo bym prosił o podzielenie się nimi. Jak już pisałem interesuje mnie głównie ich wyposażenie i struktura - czy była to osobna formacja czy oddziały podczepione pod WH,LW,SS itd.pozdrawiam cross
cross Napisano 6 Maj 2009 Autor Napisano 6 Maj 2009 Nic a nic? Na pewno ktoś się spotkał z takim sprzętem.
fanatyk6 Napisano 6 Maj 2009 Napisano 6 Maj 2009 Witam,Z tego co pamiętam mam nazwy takiego sprzętu używane przez jednostkę cywilnej straży pożarnej, która używała go podczas gaszenia pożarów spowodowanych nalotami na Berlin. Nie wiem czy jednostki wojskowe posiadały ten sam typ sprzętu.Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.