marekssa Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2009 W Okolicach Przymiłowic i Zrębic są bunry. Podobno linia niedokończona która nie brała udziału w walkach ...Ale nurtuje mnie jedna rzecz: kilka niedaleko siebie kominów wentylacyjnych a wejścia nie ma ... szukam już któryś raz i dalej nic ... musi to być ładny bunkierek skoro nie mogę znaleźć wejścia może nie jest za bardzo zniszczony w środku?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 22:47 17-04-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art_noise Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 To Punkt Oporu w linii B1.PozdrawiamArt_noisePost został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 22:31 28-07-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 W latach 1951-53, wożono mnie z Cze-wy do Janowa, pamiętam po zachodniej stronie drogi Przymiłowice - zakręt na Janów, kilka obruków". Później w roku 60-62, jak byłem szczęśliwym posiadaczem wyścigówki" marki Huragan, zauważyłem, że obiekty te systematycznie znikały". Niestety w 63 wyjechałem z Czewy na studia i nie znam co się tam rozgrywało, prawdopodobnie przeszkadzały w uprawie pola.Jeszcze jedno układ /lizjera/ lasu od strony wschodniej, bardzo się zmienił, w stosunku do 51-53 rokuPozdrawimgmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romulus61 Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 podobne bunkry sa w zarkach a wejscie prawdopodobnie jest zabetonowane w ktoryms z bunkrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.