said2 Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 Witam!Zastanawiam się nad zakupem takiego płaszcza http://www.allegro.pl/item598055593_plaszcz_podoficerski_wz36_oryginal_polecam.htmlI teraz moje pytanie- jak lub gdzie można go naprawić. Ile pracy wymaga, podzielcie się swoimi doswiadczeniami,Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Igła, nici, trochę wolnego czasu i jazda. Koszt: 5złPóźniej jakiś specyfik, którym by to spryskać przeciw molom, czy jakimkolwiek innym czynnikom zewnętrznym.Ewentualnie jeżeli dziury są spore, można też wyciąć z płaszcza jakiś kawałek materiału od wewnątrz i zrobić z niego łatkę. Trzeba jednak uważać, żeby nie zniszczyć jeszcze bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
said2 Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 możesz dodać zdjęcia - jeżeli sam naprawiałeś. Jak go wyprać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Ja raczej zajmuję się naprawą foteli w knajpie, więc to nie to samo raczej. zdjęc nie mam niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Witam!Dobrać sukno, dobre nici, trochę teorii nt. cerowania artystycznego i można dłubać. Ewentualnie podklejanie specjalnymi klejami do tkanin i ich renowacji.Szczerze mowiac mole na tyle fajnie się wgryzly, ze największe zniszczenia zrobiły na plecach i wewnątrz kontrafaldy. Przód jest naprawdę ładny. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Pranie- pralnia chemiczna; efekt będzie o niebo lepszy /piszę z autopsji czyszczenia podobnych fantów w zbliżonym stanie zabrudzenia i zachowania/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
said2 Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 Nie znam sie na szmatach, jak go oceniacie? sporo opinii ze powojenny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Witam ponownie! Wg mnie okej. Jak najbardziej dobry, przedwojenny /tylko wyglada na dosc brudny, zakurzony/. Mowisz o dyskusji na cafe aledrogo? Tam dziwactwa pisza... A ten becia cos tam to juz raz czy dwa dobrze namieszal /wtedy chyba zachwalal kopie jako orydżinala/.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.