kojolander Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 Witam czy do czyszczenia monet można użyć np oleju lnianego?? czy zadziała on podobnie jak oliwa z oliwek czy też nic nie pomoże?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 Olej lniany zadzała jak dowolny inny olej. Taki olej nadaję się znakomicie do napuszczania drewna. Oliwa z oliwek zawiera kwasy które pomagają w czyszczeniu monet.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojolander Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 czyli trzeba sie w oliwe zaopatrzyc:/ no nic trudno dzieki za info pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrenr68 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 Jeśli chodzi o oliwkę to może być bambino dla dzieci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 Tak, dla dzieci może być oliwka bambino. Do czyszczenia nie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrenr68 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 No to lipa,moje monety moczą się już dwa tygodnie w bambino,bez widocznych efektów.Nie mam doświadczenia jeśli chodzi o konserwacje monet,a co raz więcej ich zbieram toteż postanowiłem się zabrać do czyszczenia tych małych fancików.Czyli zdecydowanie lepsza autentyczna oliwa z oliwek czy jakaśinna?Za poradę będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 Przecie napisłam już w tym wątku co i dla czego.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.