Radiationzzz Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 Witam.Mam prozbe jestem zainteresowany kupnem wykrywacza wacham sie miedzy TRAPEREM,MIDASem a RUTUSEM SOLARISEM. Prosze o pomoc w podjeciu dobrej decyzji.
pawianek85 Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 witam jestem wlasnie na mazurach taki wypad z warszawki i realne rozdziewiczenie mojego trapera:dto co wczoraj nim znalazlem pozwala mi ci go polecic...luske parabelum gleboko naprawde i bagnet:dpozdrawiam
pawianek85 Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 na tej podstawowej 37mce. 28.03 kolejny wypad na poszukiwania i testowanie traperka:Dpozdro
Radiationzzz Napisano 29 Marzec 2009 Autor Napisano 29 Marzec 2009 A mozna wiedziec na jakiej głebokosci, czy jest rowniez dobry jezeli chodzi o monety i inne rzeczy tego pokroju. Pozdrawiam
albertus32 Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 wydaje mi sie , ze solaris jest detektorkiem uniwersalnym , lecz bardziej na monetki , co do pozostałych nie wiem. Miałem solarisa , obecnie mam proxime i monetki i łuski(naprawde głeboko - ok 30-40cm) oraz patelnia ( około 1m) wyciagnełmpozdro
albertus32 Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 oczywiscie nie jest to co chciałbym wyciągac, lecz podaje orientacyjnie głebokości, choc przeważnie łuseczki 10-15cm, a zadarza sie ze tuz pod ściólka, choc wszyscy o tym pewno wiedzapozdro
arci Napisano 13 Kwiecień 2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 albertus32 polemizował bym z tym że Solaris jest bardziej odpowiedni na monetki raczej sprawdza się lepiej na militarce i jest dosyć głęboki to co zamieściłem na tym zdjęciu znalazłem w tamtym roku na głębokości ponad metra a pózniejsze wyniki miałem również rewelacyjne.Zdrów
reglass Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Rutus Solaris jest uniwersalny a na co ma większą przewagę trudno powiedzieć spisuje się świetnie na monetki (nawet znajdowałem nim cieniutkie sreberka) militaria też ładnie ciągnie:) sprzęt jest wart Polecania za takie pieniądze to naprawdę fajny sprzęcik:)
ganspir Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Witam Jak zauwazylem to bedzie twój pierwszy zakup wykrywacza metali wiec jestes zupelnym laikiem w tych sprawach i musisz polegac na opiniach innych. Po pierwsze na temat tych wykrywek napisano juz prawie wszystko, wystarczy poszukac na forum. Po drugie musisz wiedziec czego bedziesz poszukiwał i gdzie. Po trzecie moge ci pomóc w wyborze wykrywacza ale to i tak bedzie mój wybór a nie twój wiec dylematów jest wiele. Ale tak na marginesie to te dwa pierwsze odpadaja z wielu wzgledów a mianowicie sady sa do d. nadaja sie tylko na wybronowane pola, zapomnij o chodzeniu po łakach i lasach wzbudzaj sie wszedzie i o wszystko czego tylko dotkniesz, ciezko dostroic do gruntu i zapomnij o kolegach bo cie w koncu pogonia uzytkownicy tych wykrywek wiedza o co chodzi. Wybór nalezy do ciebie Pozdrawiam
Radiationzzz Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Napisano 20 Kwiecień 2009 Wielkie dzieki za odzew.Nie nastawiam sie na militaria raczej monety i tego typu przedmioty.Poczytałem od tamtego czasu, i wsród pochwał i krytyk wybrałem Midasa z cewka 37 i zelowa bateria (wiem ze to wiekszy cieżar), a jak to bedzie to wyjdzie w trakcie i wtedy dowiem sie czy był to słuszny wybór. Jeszcze raz dzieki.Pozdrawiam
Maaarcin Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 Skoro juz jest temat to prosze jakiegos posiadacza solarisa o orientacyjne zasiegi na militarke:) pozdrawiam
1000WATT Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 Co prawda nie jestem już użytkownikiem Solarisa ale po dwóch latach intensywnego użytkowania tego sprzętu czuję się w pełni kompetentny do udzielenia odpowiedzi na wyżej wymienione pytanie :).Nie zabieram ze sobą w teren miary,jednak poniższy link powinien ci w pełni obrazowo udzielić odpowiedzi :)http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=572519#573124Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.