wojtek95 Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 Witam was!!!!Po przerwie zimowej mam zamiar wlasnie wyciagnac mojego PROTONA i poszukac troche.I tutaj jest moje pytanie... nie moge ustawic dyskryminaCJI...mozna zrobic tak , zeby np. wyszukiwal przedmioty do 40 cm i wywalal kapsle itp.?? Z gory dzieki za odp. :)POZDRO!!
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 to będziesz musiał się trochę pobawić, weź kapsel np i zmniejszaj czułość to tego momentu aż go nie będzie widział i potem sprawdź jak będzie reagował na większe przedmioty to znaczy z jakiej odległości będzie je widział! Ja robię tak ustawiam protona żeby był najbardziej czuły i jak coś trafie to mu wtedy zmniejszam czułość i wtedy wiem mniejwięcej jakich jest ten przedmiot gabarytów. Moim zdaniem nie ma sensu chodzić z tą dyskryminacją bo wtedy osiągi dużo spadają! jedynie jak jest bardzo zaśmiecony teren to zmniejszam czułość!
sidzok Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 masz dyskryminacje wielkościową po prostu zmniejszasz czułość wykrywacza tak żeby nie widział drobnych przedmiotów. Ale wtedy spada dużo zasięg!
sidzok Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 Czyli tak w realu to niby jest ale jej niema:P pzdr
wiktoro98 Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 A czy można go poskładac żeby się zmieścił do plecaka?
marv Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 Spokojnie sie zmieści i jeszcze saperka wejdzie.
krystek_19 Napisano 26 Styczeń 2012 Napisano 26 Styczeń 2012 Czy ktoś może mniej więcej ocenić maksymalny zasięg protona? I gdybym porównał go to Smętka spora różnica by była jeśli chodzi o militarkę?
sidzok Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Proton był moim pierwszym wykrywaczem a teraz mam proximę 4.0 i jeśli chodzi o zasięg to proton na cewce 30cm widzi trochę lepiej od proximy na statyku. pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.