muslim Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 Mam pytanie jak przeczyścić i zabezpieczyć duże połacie skóry?? Nie zależy mi by znowu była miękka tylko chce pozbyć się starego zalegającego kurzu i brudu. A chodzi dokładnie o chomonto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andczub Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 Witam kolego mam podobny problemik z siodłem typu kulbaka i powiem tylko tyle oliwka dla dzieci taka zwykła szmata flanelowa i co sześć miesięcy wcieranie oliwka konserwuje i czyści pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 Oliwka hmm - niedrogo, ale na pewno skutecznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Musisz liczyć się z tym, że kolor skóry się zmieni no i po pewnym czasie skóra trochę sztywnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 16 Marzec 2009 Autor Share Napisano 16 Marzec 2009 sztywna to ona już jest, no i ciemna też - ciemny brąz niemal czerń więc z tym nie będzie problemu.Chyba zaryzykuje z tą oliwką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 Są specjalne specyfiki w sklepach jeździeckich. Do skóry to coś na bazie lanoliny. Oliwka może pomagać doraźnie po kilku latach powodowć zniszczenia. Coś jak z giceryną, na początku fajnie a po roku kamień robi się z skóry i nic się z tym nie da zrobić.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red alf Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 lanolina, wazelina i wosk pszczeli, rozpuszczone w benzynie ekstrakcyjnej proporcje trzeba dobrać eksperymentalnie, oleje mają tendencje do twardnienia a potem skóra pęka.Pozdr.Red alf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 tego sie własnie obawiałemDziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.