zabi Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 zabi (144 / 44) 2009-03-08 22:29:21Witam!Ostatnio zakupiłem tą oto DKW:http://allegro.pl/item571925857_dkw_nz_350.htmlPosiada ona numer ramy 611960 i znalazłem w ewidencji wyprodukowanych dekawek, że ten numer ramy się mieści w przedziale w którym została wypuszczona partia 3000 sztuk, z zawieszeniem tylnego koła. Moja jednak ma standardowy ył". Czy rzeczywiście została w roku 43 wypuszczona partia DKW z zawieszeniem tylnego koła???Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiaczor Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 posiadam u siebie dyktę Nz produkowaną dla wojska w 43 roku. moja ma sztywny tył, płytkie błotniki, prostą podstawkę centralną oraz nie ma gum na baku. Twoja wygląda na typowego cywila wcielonego do woja. Kiedyś czytałem że suwaki pojawiły się dopiero w NZ 350/1... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Dekawka ta posiada więcej nieoryginalnych częci niż wynika to z opisu aukcji.Twoja Dekawka ma zawieszenie tylnego koła, nie wisi ono w powietrzu. Jest to sztywne zawieszenie.Nie sugeruj się angielskimi książkami tłumaczonymi przez lichych tłumaczy.Ogólnie, tak, jak pisał mój poprzednik, jest to cywil wcielony do wojska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 Kolego a jakie części są tam jeszcze nieoryginalne???Z opisu wynikało, że koła od iża, stacyjka, przełącznik światelł. Co jeszcze jest nieoryginalne??Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaca-44 Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Zacznijmy od:- filtr powietrza,- opaska akumulatora (współczesna doróbka, niezgodna z twoim rocznikiem)- gaźnik to nie 100% AMAL- kopniak nie powinien mieć gumy- wahaczyki trapezu to NZ250- tylna lampka- nie widze dobrze, ale osprzęt kiery cały do wymiany,- gała biegów- osłona górna łańcucha- klakson- tylna lampka- jakby ściagnac ten worek to i pewnie przód byłby nieoryginalny, ale jak jest ok to gratuluje- licznik- pokrętło amora ciernego skrętu- na koniec kierownica, lecz tu nie jestem pewny, nie ma ona daszka, więc to raczej Iż.Nie wystarczy mieć DKW z każdą częścią DKW, choć i to jest bardzo trudne, ale trzeba mieć wszystko poukłądane do jednego modelu, a częsci się różnią detalami dla poszczególnych lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Sygnał, tylna lampa, gażnik (?,chyba) filtr powietrza, kranik, skrzynki amunicyjne, licznik(?), gałka wajchy zmiany biegów(?).Ciężko z tych zdjęć wszystko wyłapać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiaczor Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 co do gaźnika to zakładane były też inne niż AMAL, często były BING. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiaczor Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 chłopaki poczytajcie tutaj, sporo informacjihttp://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56422,2164986.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Bing z komorą pływakową Amal??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 10 Marzec 2009 Autor Share Napisano 10 Marzec 2009 Na komorze pływakowej na denku jest sygnatura Amal, plus inne jakieś napisy nie przyjrzałem się i nie pamiętam już, gaźnik wygląda na oryginał, widać na nim ząb czasu, ale to moja pierwsza DKW w życiu także, cały czas się ucze.PozdrawiamNa ile koledzy byście wycenili tą DKW??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.