Skocz do zawartości

Ranault Laguna II 1.9 DCI kombi

Bandzior26

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeżeli chodzi o Renault to ja śmigam Renault Trafic 1.9dci może to nie pasuje do całości postu ale ten model ma dużo wspólnego z Laguna. Jest ten sam silnik, skrzynia biegów no identyczne zawieszenie przednie więc prawie wszystkie te same elementy. Moje opinie po 80tys. km przez rok są takie:
- silnik na 5 - cicha praca dobre osiągi,
-zawieszenie tu muszę wystawić - 3 - szybko się zużywa sworznie, końcówki, stabilizator to często szwankuje w Renault

W porównaniu do niemieckich aut typu VW i mercedes zmieniłem zdanie i prawdopodobnie zakocham się w Francuskich autach.

Druga strona medalu jest taka, że kupując auto osobowe zainwestował bym w benzynę z sekwencyjnym gazem (koszt 2200zł) który jest bezawaryjny a osiągi w stosunku do disla są nieporównywalne. Biorąc pod uwagę niską różnicę w cenie benzyny i diesla (w niedługim czasie ropa ma być droższa od benzyny z uwagi na coraz bardziej zaawansowane silniki diesla)
zdecydował bym się na benzynę i nie przekonają mnie nawet opinie, że diesel jest bardziej ekonomiczny. Jeżeli ktoś chce kupić diesla niech sprawdzi najpierw ile kosztuje pompa wtryskowa lub pompowtryskiwacz bo może się nie mile zaskoczyć a przy dzisiejszej jakości paliwa może mieć problemy jak moi znajomi ze swoimi dislami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie