hubertosq Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 lol koles chcial opinie o konkretnym aucie a widze to opinie o 20 modelach :D nie ma to jak pomocne forum;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeklobo Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Jeżeli chodzi o Renault to ja śmigam Renault Trafic 1.9dci może to nie pasuje do całości postu ale ten model ma dużo wspólnego z Laguna. Jest ten sam silnik, skrzynia biegów no identyczne zawieszenie przednie więc prawie wszystkie te same elementy. Moje opinie po 80tys. km przez rok są takie:- silnik na 5 - cicha praca dobre osiągi,-zawieszenie tu muszę wystawić - 3 - szybko się zużywa sworznie, końcówki, stabilizator to często szwankuje w RenaultW porównaniu do niemieckich aut typu VW i mercedes zmieniłem zdanie i prawdopodobnie zakocham się w Francuskich autach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeklobo Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Druga strona medalu jest taka, że kupując auto osobowe zainwestował bym w benzynę z sekwencyjnym gazem (koszt 2200zł) który jest bezawaryjny a osiągi w stosunku do disla są nieporównywalne. Biorąc pod uwagę niską różnicę w cenie benzyny i diesla (w niedługim czasie ropa ma być droższa od benzyny z uwagi na coraz bardziej zaawansowane silniki diesla)zdecydował bym się na benzynę i nie przekonają mnie nawet opinie, że diesel jest bardziej ekonomiczny. Jeżeli ktoś chce kupić diesla niech sprawdzi najpierw ile kosztuje pompa wtryskowa lub pompowtryskiwacz bo może się nie mile zaskoczyć a przy dzisiejszej jakości paliwa może mieć problemy jak moi znajomi ze swoimi dislami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandzior26 Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 Odszedłem od pomysłu zakupu Laguny. Teraz przymierzam się do Passata. Tylko ciężko znaleźć auto w dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.